Inaugurarea primului QR Code folosit în scop cultural și turistic în Vrancea (Galerie FOTO)

Ieri, vă spuneam de evenimentul la a cărui lansare voi merge pentru că se merită. Este vorba de un proiect bine intenționat (Cultura şi Patrimoniul Naţional Vrancea în mediul online “Google Maps – QR”) care se naște în premieră în Vrancea printr-un parteneriat societatea civilă – instituții publice.

Ei, bine, așa s-a întâmplat. Vremea a fost frumoasă și am putut admira codul QR (Quick Response) disponibil pe borna de hotar din Piața Unirii, Focșani. Este primul dintr-o mare serie de astfel de amplasări de plăcuțe QR.

Care este scopul? Promovarea monumentelor vrâncene, promovarea turismului pe plan local, promovarea culturii și istoriei de pe meleagurile în care mi-am petrecut o parte importantă din viață. Vă invit să vă bucurați de această inițiativă a Asociației Potpourri și a Direcției Județene pentru Cultură și Patrimoniu Național, sprijinită de Primăria Municipiului Focșani, precum și de mass-media și blogosfera vrânceană. De asemenea, un reprezentant al Comunității Editorilor Google Map Maker România a fost prezent la eveniment.

Astăzi, am fost la inaugurarea primei plăcuțe QR din cadrul proiectului inițiat de Asociația Potpourri și Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniu Național Vrancea.

Pentru cei ce ajung în Focșani, aceștia vor putea să afle detalii despre BORNA DE HOTAR din Piața Unirii scanând codul QR disponibil pe plăcuța vizibilă pe monument.

Borna de hotar a fost inaugurată în prezența lui Nicolae Iorga, la 13 septembrie 1931, fiind opera sculptorului Ion Jalea. Aceasta amintește de fosta graniţă care despărţea Focşanii în: Focşanii Munteniei şi Focşanii Moldovei.

Mai sus, am atașat update-ul făcut pe pagina de Facebook. Consider că este o descriere utilă și concisă a semnificației acestei borne de hotar.

„Din program”:

  • demonstrație făcută de Cristian Florea – bloggerul vrâncean care a lansat ideea în urmă cu un an;
  • prezentări ale proiectului și ale așteptărilor prin discursuri ale reprezentanților părților implicate în implementare: Tudorel Bezea – Asociația Potpourri, Florin Micu Iliescu – Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniu Național Vrancea, Tudorel Trofin – viceprimar Municipiul Focșani;
  • povestirile și informațiile furnizate de dl. Petre Abeaboeru, scriitor și monografist, privind istoria și întâmplările ce au avut loc pe teritoriile vrâncene, prezentările fiind făcute cu lux de amănunte și într-un cadru non-formal și atractiv.

Toate cele bune,

Mădălin!

Detalii: staupenet.ro

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

4 Replies to “Inaugurarea primului QR Code folosit în scop cultural și turistic în Vrancea (Galerie FOTO)”

  1. Asa este, un eveniment care mi-a placut ! Asteptam urmatoarele placuteeeeee ! http: //omulvaly.wordpress.com/2013/04/23/prima-placuta-qr-pe-un-monument-din-vrancea/

Comments are closed.