Listă cu experiențe pentru studenți

Listă cu experiențe pentru studenți

  1. Camera Deputaților a lansat o nouă ediție a programului de internship, desfășurat între 16 octombrie – 15 decembrie. Studenții interesați pot aplica până pe 29 septembrie la adresa internship.cdep.ro. Conform anunțului Camerei, studenții acceptați vor efectua un minim de 20 de ore/săptămână, cumulate în intervalul 9.00-16.30, de luni până vineri, iar obiectivele principale ale programului „constau în familiarizarea internilor cu structurile administrative și politice ale Camerei Deputaților, înțelegerea parcursului unui proiect legislativ și a relației dintre Parlament și alte instituții ale statului, precum și dezvoltarea capacității de a distinge între diferitele tipuri de documente cu caracter oficial”.
  2. Fundația Konrad Adenauer în România a anunțat deschiderea înscrierilor pentru bursele Sur-Place 2017-2018 acordate studenților din ciclul de licență. Programul de burse își propune să ofere șansa tinerilor să şansa „să se concentreze pe studiu şi să-şi dezvolte angajamentul social şi politic”. Studenții cu rezultate academice deosebite și implicați în societate sau politică sunt încurajați să își depună aplicația. Mai multe detalii sunt disponibile la adresa aceasta.
  3. Până pe 16 octombrie sunt deschise perioadele de aplicație pentru stagiile din prima jumătate a anului 2018 de la Consiliul Uniunii Europene. Este deschisă atât perioada pentru cele plătite, cât și pentru cele neplătite, termenul pentru cele neplătite este 1 octombrie. Aplicațiile se depun prin sistemul informatic european. Detalii și răspunsurile la întrebările frecvente se găsesc aici.
sursa imagine: internship concept”

Despre toate aceste trei oportunități am primit rîspunsuri cu o imagine pozitivă în momentul în care mi-am întrebat colegii și cunoștințele care au trecut prin astfel de experiențe cum a fost.

Neparticipând în niciunul dintre programele amintite mai sus, nu am cum să ofer o recomandare personală acestor programe.

Dacă mai cunoașteți și alte programe deschise în perioada aceasta, vă încurajez să lăsați un comentariu cu link-ul către acestea, astfel încât să poată fi identificate și de alte persoane.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.