Lansarea platformei pentru cetățeni în cadrul Conferinței privind viitorul Europei

Lansarea platformei pentru cetățeni în cadrul Conferinței privind viitorul Europei

Pe 19 aprilie va fi lansată platforma digitală prin care cetățenii vor putea contribui la lucrările Conferinței privind viitorul Europei. Consiliul executiv al Conferinței privind viitorul Europei s-a reunit recent și a aprobat platforma digitală multilingvistică care va fi folosită pentru a spori participarea celor interesați, precum și pentru a discuta unele aspecte privind metodele de lucru și pregătirea evenimentului de inaugurare ce va avea loc cu ocazia Zilei Europei (9 mai).

Ce știm despre platforma cetățenilor pentru Conferința privind viitorul Europei?

Aceasta va oferi cetățenilor interesați posibilitatea de a contribui cu punctele lor de vedere asupra subiectelor pe care aceștia le consideră relevante pentru viitorul Uniunii Europene. Va fi disponibilă din 19 aprilie și face parte din mecanismele prin care se încearcă asigurarea unei dezbateri bazată pe o democrație participativă deschisă și inclusivă.

În primul pas la nivelul Uniunii Europene, aceasta va permite cetățenilor să aducă idei și comentarii, să creeze și să participe în evenimente. Conform Comisiei Europene, platforma va fi hubul central al Conferinței privind viitorul Europei, locul unde toate contribuțiile vor fi aduse împreună și partajate. Aceasta va include și evenimentele descentralizate, panelurile cetățenilor europeni și plenarele Conferinței.

Bun, un loc unde ne adunăm și ne dăm cu părarea despre viitorul Europei. Dar are vreo relevanță?

Printr-un mecanism de feedback, punctele cheie ridicate vor fi luate în considerare în cadrul panelurilor cetățenilor europeni, unul dintre formatele specifice ale Conferinței, și în cadrul plenarelor. Platforma care va fi lansată pe 19 aprilie va mai oferi informații despre structura Conferinței privind viitorul Europei și activitatea sa, precum și resurse de sprijin pentru organizatorii de evenimente prin care își pot promova ideile la nivel local, regional, național și european. Totodată, cetățenii vor putea să caute evenimentele la care doresc să participe.

imagine: European Union, 2015/EC – Audiovisual Service

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

One Reply to “Lansarea platformei pentru cetățeni în cadrul Conferinței privind viitorul Europei”

Comments are closed.