La Strasbourg pentru sesiunea 31 a Congresului Autorităților Locale și Regionale

La Strasbourg pentru sesiunea 31 a Congresului Autorităților Locale și Regionale

Între 17 și 21 octombrie, voi fi la Strasbourg, unde se va defășura, la Palatul Europei, a XXXI-a sesiune a Congresului Autorităților Locale și Regionale din Europa în perioada 19 – 21 octombrie 2016. Am pregătit o parte din intervenții, mai urmează două zile pregătitoare pentru sesiunea plenară, respectiv luni și marți, iar de miercuri până vineri va fi activitatea de acolo.

Nu știu cât timp voi avea de actualizări pe blog, întrucât agenda este bine structurată, dar sigur vor fi actualizări pe pagina de Facebook, fb.com/MadalinBlidaru, unde voi distribui opinii și impresii, intervenții, imagini și conținut video.

Voi reveni după eveniment cu o postare despre ce am făcut acolo, cum a fost cea de la sesiunea precedentă:

Un fel de rezumat al activității de la Congresul Autorităților Locale și Regionale

Câteva răspunsuri la întrebarea „de ce publici atâtea informații despre tot ce vei face acolo?”, mai ales că participarea nu este una care să beneficieze de un mandat reprezentativ.

  1. Lumea poate afla că există acestă instituție. Reunește 648 de aleși de la nivel local și regional din 47 de state membre în Consiliul Europei. Asta înseamnă potențial de a învăța de la alte municipalități cum e cu guvernarea locală și întărirea democrației locale, și de a dezvolta parteneriate și proiecte transfrontaliere între orașe și regiuni.
  2. Îmi fac datoria să informez cu privire la ceea ce se întâmplă acolo. Pe de o parte, un fel de multiplicare a informațiilor, de altă parte, participarea este realizată într-un context, context facilitat într-un anumit fel din bani publici. Cum cred că în necesitatea unei valori adăugate pentru fiecare ban public cheltuit, fie el național sau internațional, informarea este necesară. De exemplu, veți găsi informații despre activitatea desfășurată pe prima pagină a Google după o căutare după numele instituției.
  3. Cred că trebuie să ne punem mai multe întrebări despre activitatea multor instituții formale sau informale active în domeniul de tineret și nu numai. Avem partea de investiții în formarea resursei umane și în schimburi de experiență, formare de noi puncte de contact, dar asta nu înseamnă că trebuie să avem așteptări minime. Întrebări, inițiative, informări tematice, participare activă (și informată) în dezbateri, brainstorming pe probleme transfrontaliere, idei de proiecte sunt doar câteva modalități de implicare.

Toate cele bune!

Fișier atașat:

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.