Iohannis e PSDist. Pe cine votăm în 2019?

Iohannis e PSDist1. Pe cine votăm în 2019?

Acordul pe sub masă cu Liviu Dragnea amintit în unele publicații de dreapta din România ca motivație a numirii lui Mihai Tudose ca prim-ministru al României este un motiv suficient pentru ca președintele Klaus Iohannis să nu mai fie votat în 2019. Desigur, nu este singurul motiv.

Lipsa de opoziție față de niște proiecte legislative care vor arunca în aer tot ce înseamnă predictibilitate și stabilitate conturează un viitor neclar pentru România. Măcar de ar fi doar dimensiunea fiscal-bugetară, dar nu este numai aceasta. În plan politic, Klaus Iohannis reușește să o facă pe Gabriela Firea să pară o soluție decentă pentru președinția României. Varianta din urmă nu vine cu duble standarde, are o asumare politică clară și nu își propune nimic. Nu același lucru putem spune despre actualul președinte.

sursa imagine: Klaus Iohannis/Shutterstock.com

Nu o singură dată a declarat că va desemna ca prim-ministru o persoană care să se bucure de competență și integritate. A făcut, fără nicio urmă de opoziție, exact opusul: a desemnat o persoană făcută praf la evaluarea internă a PSD ca prim-ministru și care este departe de a fi o persoană integră, fiind cunoscute în spațiul public scandalurile în care acesta a fost implicat. Practic, președintele a demonstrat că standardele morale și ceea ce spune este în contradicție cu ceea face. Și nu este prima dată, căci și-a mai pierdut like-urile în urmă cu doi ani, abia ales.

Desigur, cel mai mult va avea de suferit imaginea României, cu un prim-ministru care și-a obținut titlul de jurist la 28 de ani și pe cel de doctor la 43 de ani în timp ce era parlamentar, care a recunoscut că și-a obținut în mod fraudulos titlul de doctor și că folosește acest titlu obținut prin furt pentru a conferenția, ale cărui inițiative legislative în cei 16 ani în care a fost deputat pot fi numărate pe degete și care a avut zero realizări în ultimul mandat de ministru. Zero realizări confirmă competența, iar furtul confirmă integritatea.

Abaterile de la calea pentru atingerea obiectivului bugetar pe termen mediu au fost sesizate de Comisia Europeană din februarie, la fel și riscurile de neîndeplinire a criteriilor de deficit. Ultimele date făcute publice, de data aceasta de autoritățile naționale, confirmă temerile. Iar președintele e complice la viitorul dezastru, un dezastru care va fi reparat de toată lumea pentru că acesta își dorește vacanțe plăcute în continuare și încă cinci ani de la mandat la Cotroceni.

Sunt câteva motive pentru care România are nevoie de un alt președinte din decembrie 2019. Mai devreme nu merge, riscurile de suspendare neexistând.

Îmi pare rău că am mers la vot în noiembrie 2014.

În rest, treaba merge mai departe. A fost anunțat un nou guvern, probabil cel mai slab și mai anti-reformator de la Revoluție încoace.

  1. prin PSDist se înțelege om politic cu un comportament politic asemănător conducerii PSD, nicidecum persoană care este membră a Partidului Social Democrat; sunt oameni în PSD care nu sunt PSDiști []

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

One Reply to “Iohannis e PSDist. Pe cine votăm în 2019?”

Comments are closed.