Programul de stagii „Primul pas în cariera europeană”

Programul de stagii „Primul pas în cariera europeană”

Eurodeputatul Siegfried Mureșan a anunțat cea de-a V-a ediție a programului de stagii „Primul pas în cariera europeană”, program de stagii pe care îl organizează în cadrul biroului parlamentar din București în perioada 24 iulie 2017 – 22 ianuarie 2018.

Dacă ai între 18 și 25 de ani, ești student în ciclul de licență sau de masterat și dorești să cunoști mai bine activitatea Parlamentului European, politicile europene și comunicarea politică, este o bună ocazie pentru a-ți dezvolta cunoștințele și competențele în aceste domenii.

Stagiile durează trei luni, în două perioade 24 iulie – 23 octombrie 2017 și 23 octombrie 2017 – 22 ianuarie 2018, data limită pentru trimiterea dosarului de candidatură fiind 10 iulie 2017. Interviurile candidaților care au trecut de preselecție vor avea loc în perioada 17-18 iulie 2017, cei acceptați urmând a fi anunțați pe 19 iulie.

Ce trebuie să conțină dosarul de candidatură? Un curriculum vitae în format european, foaia matricolă a studiilor universitare ori adeverință de la facultate care să ateste media notelor pe fiecare an de studiu și o scrisoare de intenție de maximum 4.000 de caractere cu spațiu.

Printre criteriile de selecție se află vârsta amintită mai sus, studiu în domenii cu relevanță pentru activitatea stagiului (Științe politice, Relații internaționale și integrare europeană, Științe juridice, Studii economice, Științe ale comunicării, Administrație publică), cunoașterea actualității politice naționale și europene, cunoașterea unei limbi de circulație internațională.

Mai multe detalii despre criteriile de selecție, responsabilitățile stagiarului și beneficiile efectuării programului de stagii sunt disponibile pe site-ul eurodeputatului, la adresa următoare: link.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.