Faces2Hearts, o competiție cu blogging și povești privind dezvoltarea

Faces2Hearts, o competiție cu blogging și povești privind dezvoltarea

O oportunitate interesantă pentru de blogging este oferită de EuropeAid. Se numește Faces2Hearts și presupune selectarea a patru tineri de pe patru continente pentru a pleca într-o călătorie în care vor descoperi culturi, oameni, povești și contribuții ale Uniunii Europene la dezvoltarea internațională.

Am aflat un pic cam târziu de această inițiativă, având în vedere că termenul limită de înscriere este 13 noiembrie 2017, ora 12.00 CET, prin urmare mai sunt mai puțin de două zile de înscriere pentru cei interesați.

sursa imagine: Twitter – EuropeAid

Competiția prin care vor fi selectați cei patru tineri, câte unul din fiecare regiune globală (Africa, Asia-Pacific, Europa și America Latină) este deschisă tinerilor între 21 și 31 de ani, disponibili să călătorească în prima jumătate a anului 2018, precum și de a lua parte la un training în Bruxelles între 4 și 8 decembrie 2017.

Conform informațiilor publicate pe site-ul competiției, dacă ești un bun storyteller, creativ și cu capacitata de a exprima emoții, un călător responsabil și cu spirit de aventură, iubitor al interacțiunilor sociale, ascultător al poveștilor oamenilor și un utiilizator multimedia priceput (fotografie, video, social media și redactare), plus fluent în limba engleză și, în funcție de regiunea din care proviii, în franceză sau spaniolă, scrise și vorbite, ești încurajat să te înscrii în competiția care va desemna cei patru blogger călători.

Înscrierea se face prin realizarea și încărcarea unui clip video de cel mult un minut prin care să transmiți într-un mod în care inspiri și atingi inimile juriului de ce ești potrivit/potrivită pentru această aventură.

Alături de acest clip video, pentru înscriere se mai complează un mic formular de aplicație cu detalii personale, date de contact, profile social media, o poză de profil și răspunsurile la câteva întrebări.

Competiția Faces2Hearts (www.faces2hearts.eu) este o experiență de blogging la nivel global prin care patru tineri vor parcurge o călătorie de 5 luni descoperind o serie de proiecte de dezvoltare finanțate de Uniunea Europeană în Africa, Asia-Pacific sau America Latină, organizată de Comisia Europeană prin intermediul Direcției Generale Cooperare Internațională și Dezvoltare.

Competiția cuprinde etapa amintită mai sus, o preselecție a tinerilor care vor fi intervievați, încheind cu selecția celor patru. Călătoria de cinci luni a celor patru câștigători se va încheia cu participarea la Zilele Europene ale Dezvoltării („European Development Days” – EDD) în iunie 2018, în care participanții își vor expune călătoria.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

One Reply to “Faces2Hearts, o competiție cu blogging și povești privind dezvoltarea”

  1. Super articol! Cred ca o sa fie o competitie destul de stransa, iar cei ce o sa concureze o sa dea tot ce este mai bun pentru a castiga locul I.

Comments are closed.