Didier Drogba susține #AUEUYPII

Didier Drogba susține #AUEUYPII

În cel mai nou spot, fotbalistul ivorian îndeamnă persoanele din toată lumea, în special tinerii, să trimită idei celor 36 de „ambasadori” ai tinerilor de pe cele două continente, Europa și Africa, pentru a fi transmise mai departe șefilor de stat și de guvern prezenți la Summitul Uniunea Africană – Uniunea Europeană, precum și liderilor Uniunii Africane și Uniunii Europene.

În următoarele două săptămâni, așteptăm propuneri și idei la adresa următoare (link), soluții prin care să dezvoltăm și să inovăm cooperarea între cele două continente, la nivel de tineret și nu numai.

Așa cum spune și în clipul video de mai sus, în această perioadă lucrez împreună cu alți 35 de colegi din Europa și Africa pentru a găsi soluții pentru viitorul nostru comun, într-un program desfășurat sub auspiciile Uniunii Europene și Uniunii Africane.

Prioritățile noastre sunt educația și competențele, guvernanța și incluziunea politică, afacerile, crearea de locuri de muncă și antreprenoriatul, pacea și securitatea, mediul și schimbările climatice, cultura, artele și sportul. Alături de acestea, o serie de teme transversale sunt prezente: digitalizarea, migrația, genul și sănătatea.

Dacă ai idei specifice sau arii tematice cu impact asupra tinerilor (gândindu-ne la tineri ca persoane sub 35 de ani și nu numai), trimite-ni-le, iar noi le vom duce mai departe ca priorități la Summitul de la Abidjan de la sfârșitul acestei luni.

Dacă există curiozități despre #AUEUYPII (African Union – European Union Youth Plug-In Initiative), sunt aici (blog, email, Facebook, Twitter) să răspund.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.