Dosarele cheie ale Parlamentului European în 2022

Dosarele cheie ale Parlamentului European în 2022

Parlamentul European a publicat o serie de informații cu privire la dosarele cheie pentru 2022. Tranzițiile gemene, sănătatea și viitorul Europei se află printre acestea. Materialul complet poate fi citit aici.

Transformarea digitală: Legea privind serviciile digitale și Legea privind piețele digitale; Legea privind inteligența artificială; proiectul privind standardizarea încărcătoarelor USB-C pentru dispozitivele mobile; Regulamentul privind piețele de cripto-monede; precum și alte proiecte aflate pe agenda deliberărilor și dezbaterilor.

Tranziția verde: măsurile propuse pentru atingerea neutralității climatice până în 2050, incluzând pachetul Fit for 55 al Coomisiei Europene, incluzând țintele privind emisiile de carbon, dar și pentru sprijinirea energiei regenerabile și combustibililor sustenabili; lanțurile de producție și utilizare a bateriilor în contextul economiei circulare și strategiei industriale europene.

Social: Directiva privind salariile minime decente; revizuirea Directivei privind plata egală la locul de muncă; Directiva privind transparența salarială; mai multă putere pentru Agenția Europeană a Medicamentului; recomandări pentru sprijinirea cercetării și prevenției în domeniul cancerului.

Altele:

De asemenea, Parlamentul European își propune să continue rolul în cadrul Conferinței privind viitorul Europei, care, pe hârtie, ar trebui să își prezinte concluziile în prima parte a 2022. De asemenea, alegerile pentru conducerea Parlamentului European sunt programate. În ianuarie, europarlamentarii vor vota președintele și vicepreședinții pentru a doua parte a mandatului 2019-2024. Nu în ultimul rând, 2022 fiind Anul European al Tineretului, Parlamentul European își propune să sprijine programul de activități aferent.

imagine: Pixabay

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.