The Diplomatic Agenda – ziua II

The Diplomatic Agenda

Cultura Minorităților – Perspectiva Geopolitică

Cea de-a doua zi din cadrul școlii de vară pe diplomație culturală organizată de către International Affairs din Voluntari pentru Idei și Proiecte, The Diplomatic Agenda, a început cu o sesiune de geopolitică axată pe minorități. Prezentarea Cultura Minorităților – Perspectiva Geopolitică a fost susținută Siviu Neguț, geopolitician și vicepreședinte al Fundației Universitare a Mării Negre.

Acesta s-a axat pe câteva situații ale minorităților din:

  • fosta URSS;
  • actuala zonă caucaziano-caspică;
  • Africa. Rwanda și Burundi;
  • Orientul Mijlociu.

Din punctul meu de vedere, a fost o sesiune prin intermediul căreia am reușit să îmi amintesc o serie de cunoștințe și efecte datorate rolului minorităților, un exercițiu util pentru fixarea acestora.

Minoritatea turcă în dialog la The Diplomatic Agenda

În a doua parte a zilei, evenimentul a continuat cu un dialog cu reprezentanții unei minorități etnice din România, vorbim de minoritatea turcă. Organizatorii au adus în fața participanților doi reprezentanți de la Uniunea Democrată Turcă din România, care au expus situația acestora, răspunzând întrebărilor din sală1.

Nu în ultimul rând, menționez că am mers la lansarea volumului Cold War Diplomacy, iar ziua s-a încheiat cu un workshop cu privire la percepția minorităților naționale.

  1. legate de statutul minorităților, avantaje și dezavantaje, cultura turcă etc. []

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

2 Replies to “The Diplomatic Agenda – ziua II”

Comments are closed.