Dezastru pentru echipele favorite #fotbal

Vremurile se schimbă. Mai bune, mai rele… Se schimbă destul de mult. Acum vreo șapte sezoane Liverpool câștiga UCL, după un meci fantastic. Câteva sezoane a mai fost prin Champions League. Acum o duce destul de prost. Acum două sezoane echipa a fost umilită de Braga în semifinalele Europa League, sezonul acesta a fost cam în afara competiției. A câștigat iarna asta o cupă internă și va merge în Europa League, indiferent de poziția din clasament, dar parcă nu e un motiv de mândrie locul 7.

Steaua București e cam într-o situația identică. Fotbalul românesc nu are valoare pe plan european. O fi avut cândva, dar acum nu mai este Steaua din 1986 care învingea la Sevilla o echipa fantastică a FC Barcelonei.  Nu mai avea semifinale în anii următori. De prin 2005-2006 este așteptat, cred, al 24 titlu. Nu mai vine. A jucat câteva sezoane consecutive în grupele UCL, trecând de echipe ca BATE Borisov, Zaglebie Lubin ș.a.m.d. Avusese și o semifinală de UEFA. S-a schimbat. Acum se luptă ba să prindă un loc  pe podium, ba să se salveze și măcar unul în Europa League să câștige.Mai vine câte un Twente… în fine… Dezastru.

După câteva sezoane fantastice, se duce și FC Barcelona. Nu de tot. Își va reveni. Are un super sezon și unul mai slab. Totuși, anul acesta a cam gafat: adio Primera (chiar în acest moment pierde în El Clasico). A avut meciuri fantastice, finale și semifinale de UCL. Acum câteva seri a pierdut în fața celor de la Chelsea prima manșă dintr-o semifinală UCL a acestui sezon.

Declin… nimic mai mult.