Să definim sustenabilitatea
Sincer, nici eu nu știu, dar abia aștept să văd cum o să arăt eu în această ipostază. De obicei, folosesc cuvântul „sustenabil” destul de des în discursurile pe care le am referitor la o serie de acțiuni îndreptate spre asigurarea dezvoltării fără a pune în pericol viitorul.
Da, aceasta este „the complicated definition”. Ei, bine, cea simplă se referă la acțiunile pe care le întreprindem fără să luăm în considerare alternativele constructive. Am precizat constructive pentru că prin provocarea la care m-am lăsat purtat în urma unei invitații chineze, putem construi nu numai din economiile noastre, ci și prin modul în care ceea ce noi considerăm inutil ar putea fi folosit.
Resurse limitate, risipă în floare
Una dintre lecțiile pe care le-am învățat este aceea că resursele sunt limitate, iar nevoile nelimitate. Nu ne putem juca cu resursele pentru că alții ar putea avea nevoie de ele. Publicam pe blog acum câteva luni o statistică îngrijorătoare: o treime din hrana omenirii este risipită anual.
Acum, am citit un rezultat al unui experiment social desfășurat de Unilever în colaborare cu 360Insights din care am aflat că un stil de viață sustenabil poate aduce economii, lunar, în medie, de 17,5% la bugetul familiei. Experimentul a fost făcut în șapte familii de români cu date demografice diferite, pe o perioadă de nouă săptămâni.
Urmează „Săptămâna Bloggerului Sustenabil”
Acesta este pasul al treilea. M-am informat în legătură cu ceea ce înseamnă „Săptămâna bloggerului sustenabil” (la care vă invit să participați), m-am gândit la hrana pe care o irosesc (deși am destul de multă grijă la aceasta) și la modul în care mă voi schimba după această săptămână. Să înceapă experimentul!
*sursă cover © Christian Jung | Dreamstime.com
Hai sa vedem daca esti mai risipitor ca mine :))
sa vedem :)