Corona-titluri în presa internațională (XVIII)

Corona-titluri în presa internațională (XVIII)

Japonia a fost una dintre țările în care vaccinul Pfizer a fost aprobat cu greu, motivat de istoricul unor experiențe nefaste cu vaccinuri în trecut. Acum se gândește la modalități pentru a ușura procesul prin care sunt aprobate vaccinurile în situația unor pandemii viitoare. Ce ar putea merge rău? China va sprijini Africa în lupta împotriva variantei Omicron, anunță Xinhua.

Newseek amintește opinia unor cercetări care afirmă că varianta Omicron ar fi putut să se transmită de la animal la om, ținând cont că originile sale sunt neclare. Însă sunt și mai multe întrebări despre COVID-19, SARS-COV-2 și pandemie în aceste condiții. LA Times se întreabă dacă la originea variantei Omicron ar fi putut fi o coliziune între SARS-COV-2 și HIV. Logica apariției Omicron se bazează pe situația pacienților care nu pot elimina rapid virusul, având sistemele naturale de apărare compromise. În Africa, HIV rămâne o problemă majoră. În același timp, un alt cercetător lansează un mesaj împotriva stigmatizării persoanelor care ar putea avea sistemul imunitar compromis din diferite motive.

Președintele SUA, Joe Biden, anunță planul de iarnă de luptă împotriva COVID-19, după ce a fost depistat primul caz de infectare cu Omicron în Statele Unite. Îmbunătățirea accesului la teste (a se citi testări gratuite), testarea mai strictă a călătorilor și extinderea mandatelor de purtare a măștilor se află printre priorități. Tot de pe prima pagină din New York Times aflăm despre anunțul Germaniei de a impune restricții care vor elimina nevaccinații din multe dimensiuni ale vieții publice.

Din Der Spiegel, aflăm cum s-a schimbat radical abordarea de politică publică a guvernelor de stat și a guvernului federal german, acestea susținând acum în unanimitate apeluri pentru vaccinarea obligatorii. Aflăm și că cercetătorii au găsit o posibilă cauză a trombozelor venoase cerebrale după vaccinarea cu COVID-19. De asemenea, îți poți face rapelul (doza 3) cu Moderna fără probleme. Printre altele, mai aflăm că Germania pregătește noi restricții dure în fața noului val.

Dacă trecem pe presa franceză, nu lipsesc dezbaterile. Liberation are un material despre vaccinarea anti-COVID-19 în Franța și preferința convingerii în locul constrângerii.
Noi reguli pentru deplasarea din și către Franța. Trei cazuri de Omicron în Franța, conform Le Monde.

imagine: Pixabay

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *