Corona-titluri în presa internațională (XVII)

Corona-titluri în presa internațională (XVII)

Coronavirusul se transmite mai bine pe cale aeriană, conform unor studii recente, raportează The New York Times. De asemenea, ziarul newyorkez prezintă culisele deciziei companiei United Airlines de a mandata vaccinurile.

Washington Post prezintă războiul legal între vacciniști și antivacciniști din Statele Unite, în particular în privința portițelor împotriva vaccinării obligatorii. Prezintă și povestea de viață a lui Drew Weissman, un cercetător medical care a contribuit la realizarea vaccinurilor mRNA, soluția salvatoare în această pandemie.

Pe coasta cealaltă, LA Times are un explainer cu informații despre ce știm până acum despre vaccinarea copiilor. În Statele Unite, aproape 500 de copii au murit din cauza COVID-19, iar 15% din cazurile raportate sunt tot în rândul copiilor. Și, trecând la lifestyle, există și soluții în privința fumatului de poturi într-un cadru social.

Ocupați cu relatările despre moartea omului de afaceri Bernard Tapie, procesul atentatelor teroriste din Franța și schimburilor de focuri din Molenbeek, RTL nu prezintă mai nimic despre pandemie. Președintele grupului de lucru belgian privind vaccinarea spune că în acest moment nu există justificări pentru a treia doză de vaccin COVID-19 pentru întreaga populație. În prezent, Belgia administrează a treia doză persoanelor imuno-deprimate, rezidenților caselor de bătrâni și celor de peste 65 de ani. Pe partea de lifestyle, Le Soir prezintă așteptărilor ca redreschiderea vieții de noapte să însemne revenirea la viața de dinainte de pandemie.

În Franța, mobilizările împotriva pașapoartelor sanitare sunt în scădere. Un articol de opinie atrage atenția că avem deja un an de inacțiune în privința inegalității accesului la vaccinuri la nivel global.

Pe prima pagină de FAZ este dezbătută decizia unor landuri de a ridica cerința măștii obligatorii în școli și a altor măsuri care pot asigura ieșirea din pandemie. De asemenea, este prezentată îngrijorarea privind stagnarea vaccinării în Germania la 60% și cum ar putea fi convinși nevaccinații să se imunizeze. (Off-topic: un articol despre scarcitatea de hârtie igienică, de data aceasta pe baza condițiilor de piață și deciziilor politice). SZ are un material despre situația vaccinării în sectorul aerian. De exemplu, Air New Zealand, permite doar accesul persoanelor vaccinate pe rutele internaționale. În Bavaria, s-au deschis din nou discotecile după 18 luni.

Rusia ajunge la noi recorduri de morți COVID-19 în ultimele 24 de ore. Sputnik V ar putea fi recomandat de Organizația Mondială a Sănătății pentru a fi inclus pe lista pentru utilizarea de urgență în lupta împotriva coronavirusului. Tot la Geneva, Rusia și Statele Unite au discutat despre posibilitatea recunoașterii reciproce a vaccinării în anumite condiții.

Doar 15 țări africane au reușit până acum să își vaccineze cu schema completă 10% din propriile lor populații, conform ziarului de casă al Partidului Comunist Chinez. Pe lângă participarea cu trupe de menținere a păcii în Liban, China își manifestă sprijinul pentru continuarea coordonării și cooperării cu Libanul în pandemia COVID-19, furnizând vaccinuri și kituri medicale.

În Global Times, un expert în privința politicilor COVID-19 apără abordarea folosită de China. Acesta consideră că este nevoie de 80-85% din populație vaccinată pentru a relaxara controlul la frontiere. China ar urma să ajungă la această rată până la finalul anului.
Acesta combatere argumentul că este doar o gripă, precizând că fatalitatea în urma COVID-19 este de 1-2% în plan global, de zeci de ori mai mare decât gripa. De asemenea, la obiect, combate toate argumentele de bază ale antivacciniștilor.

imagine: Pixabay

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.