Corona-titluri în presa internațională (XIX)

Corona-titluri în presa internațională (XIX)

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, intenționează să folosească ajutorul armatei americane pentru a confrunta Omicron. Noii pași făcuți de Biden constau în folosirea personalului medical militar în sprijinul spitalelor civile și distribuirea a 500 de miliaone de teste rapide în mod gratuit, involcând legislația de apărare națională. Cu ochii spre Europa, publicația amintește eforturile Franței și Italiei de pune capăt fraudelor cu pașapoarte COVID-19 false.

Din Wall-Street Journal aflăm că „embrion bine conservat a fost găsit în interiorul unui ou fosilizat de dinozaur”. Este constat și dezastrul demografic din Statele Unite din timpul pandemie: o creștere a populației de doar 0,1% în ultimul an, incluzând și migrația. Primul deces cauzat de Omicron din Statele Unite ar putea fi identificat în Texas în cazul unei persoane nevaccinate. Din Washington Post, aflăm cum softul israelian de spionaj Pegasus a fost folosit de Emiratele Arabe Unite pentru a pentru a spiona telefonul soției lui Jamal Khashoggi cu câteva luni înainte ca jurnalistul saudito-american să fie asasinat de Arabia Saudită în consulatul său din Istanbul.

Fraudele în privința asistenței sociale oferite ca ajutoare de pandemie în Statele Unite se ridică la apraope 100 de miliarde de dolari, conform US Secret Service. Agenția americană susține că fraudele au atras atenția unor indivizi și rețele de crimă organizată din întreaga lume. 54% dintre vaccinații adulți din Statele Unite spun că Omicron este un motiv pentru a treia doză.

În Regatul Unit, prim-ministrul a anunțat că nu va introduce noi restricții de Crăciun, dar că acestea ar putea veni după sărbătorile de iarnă. Industria ospitalității va primi un sprijin cu ocazia pierderilor de acest sezon de sărbători din cauza COVID-19 sub forma unor granturi. Pe prima pagină din The Guardian sunt amintite o serie de măsuri luate de state europene. Portugalia își închide barurile și cluburilor de noapte, Suedia înăsprește restricțiile, Germania limitează contactele sociale. Se așteaptă ca FDA să aprobe un tratament pe bază de pastile pentru COVID-19 în Statele Unite.

„Nevaccinații care au avut Delta nu au nicio protecție împotriva infecției cu Omicron”, amintește un studiu de laborator, însă „cei care au avut Delta și au fost vaccinați beneficiază de super-imunitate”, conform Daily Mail. În Franța, un șofer de tir a fost omorât de trei migranți în Calais după ce a fost atacat în tir. GB News îl amintește cu Boris Johnson cu mesajul că nu există suficiente evidențe pentru a justifica noi măsuri înainte de Crăciun.
În același timp, fostul prim-ministrul Tony Blair amintește că pregătirile pentru a patra doză sunt necesare pentru a fi în fața valurilor COVID-19.

Jerusalem Post ne informează că primul pacient israelian bolnav de COVID-19, tulpina Omicron, a murit. De asemenea, SUA, Canada, Turcia, Italia și alte țări au impus restricții de noapte. În același timp, un individ a fost arestat pentru presupuse teste COVID-19 false pentru copii. Times of Israel amintește că numărul de cazuri de Omicron s-a dublat într-o singură zi la 341 de cazuri. De asemenea, prim-ministrul amintește că în fața Omicron, a patra doză este în pregătire. Din Haaretz, aflăm că Israel interzice călătoriile spre Statele Unite, Canada și alte opt state. De asemenea, cazurile nedetectate de Omicron sunt considerate ca fiind una dintre cele mai mari probleme în transmiterea și infectarea mai departe.

Primii pacienți cu Omicron eliberați dintr-un spital din Rusia, amintește TASS. Și Daily Sahab amintește că FDA-ul american se pregătește să aprobe pastilele Pfizer și Merck împotriva COVID-19.

captura de ecran

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.