CJE Vrancea și-a ales noua structură de conducere

CJE Vrancea are un nou birou executiv

Vineri, 15 octombrie, Consiliul Județean al Elevilor Vrancea a desfășurat sesiunea electorală pentru alegerea noilor reprezentanți ai elevilor vrânceni în mandatul 2013-2014, un eveniment esențial în calendarul consiliilor elevilor. Procesul electoral a avut loc în sala de ședințe a Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, după ce elevii din birourilor executive ale consiliilor școlare ale elevilor și-au depus în prealabil candidaturile.

Codrin Bostan, de la Colegiul „Unirea”, este noul președinte

Cristian Gîrneață i-a transferat mandatul de președinte al Consiliului Județean al Elevilor lui Codrin Bostan, președintele elevilor de la Colegiul Național „Unirea”; obținând 15 voturi de la elevii prezenți în Adunarea Generală a Consiliului Județean al Elevilor Vrancea. Tudor Codrin Bostan s-a implicat ca vicepreședinte al Consiliului Școlar al Elevilor de la Colegiul Național „Unirea” încă de anul trecut, desfășurând o serie de proiecte recunoscute la nivel național și participând la o serie de evenimente de prim-plan organizate la nivelul Consiliului Național al Elevilor (CNE), anul acesta fiind ales președinte în liceu. Totodată, a condus  Departamentul de Mobilitate, Informare, Formare și Consiliere în mandatul precedent și face parte din biroul de presă al Consiliului Național al Elevilor din vară.

În acest mandat, structura biroului executiv este următoarea:

  • Codrin Bostan, președinte, Colegiul Național „Unirea”;
  • Teodor Lazăr, vicepreședinte, Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu”;
  • Alexandra Theodora Pleșa, vicepreședinte, Colegiul Național „Al. I. Cuza”;
  • Cosmin Daniel Tărăboacă, secretar, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”;
  • Melisa Lupu-Leica, director Departamentul Avocatul Elevului, Colegiul Național „Al. I. Cuza”;
  • Andrei Sbârnea, director Departamentul Mobilitate, Informare, Formare și Consiliere, Colegiul Național „Al. I. Cuza”;
  • Cristian Cazacu, director Departamentul Concursuri Școlare și Extrașcolare, Colegiul Național „Unirea”;
  • Mihai Sandu, director Departamentul Sport și Programe de Tineret, Colegiul Național „Al. I. Cuza”;
  • Cristiana Cazacu, director Departamentul Cultură, Educație și Programe Școlare, Colegiul Național „Unirea”.

14 candidați pentru 9 funcții

La alegeri au fost prezenți 15 din cei 22 de președinți de consilii școlare ale elevilor din județ. De asemenea, pentru cele nouă poziții din biroul executiv al Consiliului Județean al Elevilor Vrancea au candidat 14 elevi.

Mai multe detalii privind desfășurarea acestei sesiuni de alegeri sunt disponibile pe cjevrancea.com. Inițial, sperasem că voi reuși să ajung în Focșani cu ocazia acestor alegeri, însă un alt eveniment m-a plimbat prin alte părți ale țării.

Mă bucur că CJE Vrancea se află în mâinile unei echipe determinate și care poate continua performanțele și acțiunilor inițiate de ultimele mandate și, totodată, care poate veni cu noi idei pe care să le implementeze în sprijinul elevilor din județ și nu numai.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.