Elevii uniriști și-au ales noii reprezentanți

Miercuri, 30 octombrie, Colegiul Național „Unirea”, liceul unde am studiat în cei patru ani de liceu și care m-a sprijinit în momentul în care m-am implicat în structurile Consiliului Elevilor, a găzduit alegerile prin intermediul cărora elevii și-au ales noii lideri.

Am urmărit de la distanță modul în care s-a desfășurat procesul electoral, fiind foarte important pentru desfășurarea unui proces educațional echitabil, în care fiecare partener să aibă un cuvânt de spus. Am fost implicat în Consiliul Școlar al Elevilor de la Colegiul Național „Unirea” timp de doi ani, ca vicepreședinte, ulterior implicându-mă și în Consiliul Județean al Elevilor Vrancea. A fost o experiență pe care o recomand oricui, una care îți deschide noi orizonturi, fie că ești parte a bordului executiv sau voluntar.

Noul bord executiv al Consiliului Școlar al Elevilor

Revenind, în urma acestor alegeri Tudor Codrin Bostan a devenit noul președinte al Consiliului Școlar al Elevilor de la Colegiul Național „Unirea”, fiind unul dintre tinerii vrânceni implicați în numeroase acțiuni de reprezentare atât la nivel județean, cât și din ipostaza de membru al biroului de presă al Consiliului Național al Elevilor.

Echipa de conducere este completată de trei vicepreședinți: Eduard Joghiu, Giulia Nazarie și Cristian Cazacu. Ceea ce aș dori să remarc este faptul că toți trei au fost aleși din zece candidați pentru aceste trei funcții. Totodată, Eduard Joghiu a fost implicat încă din clasa a IX-a la nivelul departamentelor Consiliului Școlar al Elevilor, unde vor avea alegeri în curând, Giulia Nazarie a fost implicată în Consiliul Școlar al Elevilor Junior (proiect inițiat de Codrin Bostan, obținând o mențiune la un concurs național de proiecte), iar Cristian Cazacu se va implica încă din clasa a IX-a în această structură.

De asemenea, în urma alegerilor, Cristiana Cazacu și-a reconfirmat poziția de secretar pentru Consiliul Școlar al Elevilor de la Colegiul Național „Unirea”.

Felicitări tuturor candidaților!

Ca senior și susținător al Consiliului Școlar al Elevilor, îi felicit pe cei care au îndrăznit să se implice, să acționeze și să fie parte a acestui exercițiu democratic și le urez succes noilor aleși. Împreună, acești liceeni pot colabora și realizarea lucruri frumoase. Țin să îi menționez pe toți cei care au candidat, în ordinea funcțiilor:

  • pentru funcția de președinte: Tudor Codrin Bostan;
  • pentru funcția de vicepreședinte: Eduard Joghiu, Giulia Nazarie, Cristian Cazacu, Maria Iacob, Ruxandra Dobre, Carla Nicolaș, Cristina Dumitru, Mădălina Mocanu, Alin Stanciu, George Sfetcu;
  • pentru funcția de secretar: Cristiana Cazacu, Andreea Ionescu, Andreea Găloiu.

Alegeri și în CȘE Junior

Consiliul Școlar al Elevilor Junior a fost prima astfel de structură înființată în Vrancea. Rezultatele se văd încă din primul an, încumetându-mă să spun că este o pepinieră de viitori lideri ai elevilor. Mihai Naltu este noul președinte al CȘE Junior, obținând puțin mai multe voturi decât colega sa, Ana Maria Necula.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

2 Replies to “Elevii uniriști și-au ales noii reprezentanți”

Comments are closed.