Calendarul competițional Riders Club a fost lansat

Calendarul competițional Riders Club a fost lansat

10 maratoane de mountain bike, curse noi și trasee regândite, precum și trei concursuri MTB destinate cicliștilor amatori sunt în programul Riders Club, iar calendarul competițional a fost lansat acum câteva zile. Cei care preferă acest sport, au ce face, mai ales că cele trei competiții sunt deja deschise online pentru înscriere pe pagina oficiala a Riders Club – www.ridersclub.ro. În 2015, MPG își propune să organizeze peste 700 de evenimente în 70 de orașe, pe zece sporturi individuale sau de echipă.

Trei maratoane MTB

Calendarul pentru 2015 al Riders Club se lanseaza cu trei maratoane MTB:

  • Urban Trail XCC;
  • Ziua B;
  • Beach Race XCO.

Despre toate acestea, atașez câteva informații utile și vă urez mult succes la start:

Urban Trail XCC

Este o competiție de tip Cross Country Short Circuit, cu un traseu menit sa puna la încercare ceva mai serios abilitățile tehnice ale concurenților și pofta de distracție pe doua roti. Urban Trail XCC va avea loc pe 15 martie și cheama la start ciclistii practicanți de MTB într-o locație urbană – complexul Romexpo din capitală.

Ziua B

Pe 18 aprilie, cicliștii amatori sunt invitați să calce pedalele în forță. Competiția ia startul în imediata vecinatate a Parcului Phoenix Aventura, de pe malul lacului Cernica, și se va desfășura pe un traseu foarte pitoresc, regândit pentru aceasta ediție. Puteți alege mai multe variante,  fie că vorbim despre traseul mai ușor de 17 kilometri, destinat începătorilor, sau cel Standard de 41 de kilometri.

Beach Race XCO

Aventura continuă la malul Mării Negre. Maratonul de pe plajă revine la a doua ediție cu eticheta de Beach Race XCO. Competiția va avea loc in 25 aprilie pe plaja Corbu, din județul Constanța. Cursa se dorește spectaculoasă și super distractivă pe un traseu ce se desfășoara pe plaja și coasta de acces pe faleza. Interesant este și faptul că Beach Race XCO este singurul Cross Country Olimpic din Europa care are loc pe o plajă și este inclus in calendarul Uniunii Cicliste Internationale (UCI). Așadar, cicliștii legitimați care vor lua parte la aceasta competiție vor acumula puncte UCI pentru Olimpiada RIO 2016. Amatorii vor avea ocazia să se bucure de o cursă provocatoare pe nisip și să se relaxeze apoi pe plaja de la Corbu.

Despre Riders Club

Riders Club este cea mai mare comunitate a pasionaților de biciclete din România, diferențiati pe niveluri de abilitate, care participă la evenimente dedicate lor în toată țara. MPG, coordonatorul sistemului de ciclism Riders Club, este lider de piață pe segmentul proiectelor sportive adresate practicanților amatori, cu o experiența de 18 ani în domeniu.  În ultimii opt ani, MPG a organizat peste 2500 de evenimente sportive.

 

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.