Berlinul interzice protestele anti-lockdown. Cetățenii nu mai au instrumente legale pentru a se opune asociativ restricțiilor

Berlinul interzice protestele anti-lockdown. Cetățenii nu mai au instrumente legale pentru a se opune asociativ restricțiilor

În numele prevenirii infecțiilor cu varianta Delta a SARS-COV-2, judecătorii curții administrative din Berlin au interzis organizarea în acest sfârșit de săptămână a treisprezece manifestații de protest față de politicile de lockdown instaurate în Germania.

Motivația deciziei curții berlineze prin care interzice participarea a zeci de mii de oameni la câteva mișcări de protest față de restricțiile luate în numele coronavirusului se bazează pe riscurile prea mari din punct de vedere al sănătății publice.

Conform publicației Deutsche Welle, deținută de statul german, organizatorii mișcărilor de protest față de restricții se află inclusiv sub monitorizarea serviciilor de informații ale Germaniei pentru presupuse legături cu formațiunile politice de extrema dreaptă și cu alte grupuri extremiste.

Partidul de dreapta AfD, aflat și acesta sub monitorizarea serviciilor secrete germane pentru legăturii cu unele facțiuni identificate ca fiind de extrema dreapta, critică această mișcare, spunând că autoritățile au permis săptămâna trecută organizarea unui marș cu 35.000 de persoane.

Organizatorii mișcărilor de protest doresc să atragă atenția asupra faptului că drepturile fundamentale sunt deja restricționate mai dur față de perioada celor două războaie mondiale de mai bine de 14 luni. De asemenea, aceștia amintesc că restricții asupra drepturilor civile sunt neconstituționale conform constituției germane. Aceștia militează pentru eliminarea restricțiilor impuse anti-COVID-19.

Mișcările inițiatoare ale protestelor se descriu ca fiind democratice, pașnice, în care extremismul, violența, antisemitismul și alte idei degradante nu își locul. Aceștia amintesc că susțin pacea, libertatea, democrația și statul de drept.

La ultimele verificări, în Germania, rata de vaccinare împotriva virusului COVID-19 a populației adulte era de aproximativ 73% cu o singură doză și aproape 60% cu ambele doze.

imagine: Pixabay

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *