Aur și argint pentru România la Olimpiada Balcanică de Informatică

În perioada 7-13 septembrie 2013, la Sarajevo (Bosnia-Herțegovina) a avut loc Olimpiada Balcanică de Informatică (seniori), ediția a XXI-a. Lotul național al României reușește încă o performanță aducând acasă o medalie de aur și trei de argint.

Laureat şi la ediţia precedentă cu aur, Rareş Darius Buhai (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa) şi-a adjudecat şi în acest an aceeaşi medalie preţioasă. Radu Ştefan Voroneanu (clasa a XII-a /Colegiul Naţional „I. L. Caragiale” din Ploieşti), medaliat cu aur, în 2012, a obţinut o medalie de argint. Celelalte două medalii de argint au fost obţinute de Silviu-Emil Popescu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Grigore Moisil” din Bucureşti), respectiv Mihai Popa (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova).

La ediția din acest an, au participat 53 de concurenți din următoarele țări: Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Croația, Republica Moldova, Muntenegru, Macedonia, România, Serbia, Slovenia, Tajikistan și Turcia. Felicit efortul depus de participanți și interesul acordat studiului acestui domeniu!

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.