AU-EU Youth Plug-In Initiative

AU-EU Youth Plug-In Initiative

Am fost selectat pentru a participa in programul “AU-EU Youth Plug-In Initiative” (#AUEUYPII), o initiativa comuna Uniunea Europeana – Uniunea Africana, in urma Summitului de tineret UE-Africa.

Mandatul #AUEUYPII este de a participa la elaborarea unui set de recomandari, idei si propuneri concrete la scara mica sau larga in baza Declaratiei de la Abidjan in zona de tineret pentru a fi aprobate de sefii de stat si de guvern reuniti la sfarsitul lunii noiembrie in Summitul UE-Africa si pentru a fi implementate dupa.

Suntem 36 de tineri de pe cele doua continente care vom contribui la realizarea acestei agende se tineret. Vom trece initial prin acquisul de politici, cercetari si resurse existente, precum si printr-o serie de intalniri cu organizatii, institutii si initiative regionale, mediul academic, sectorul privat, societatea civila, think-thank-uri, mentori si alte persoane si grupuri cu expertiza.

Activitatea este impartita pe sase clustere tematice, eu fiind implicat pe zona de educatie si deprinderi (#YPIIEducation). Digitalizarea, migratia si genul vor fi teme transversale.

Programul din perioada urmatoare:

– 28 octombrie – 4 noiembrie – sesiune plenara in Addis Ababa;
– 6 – 11 noiembrie – sesiune plenara in Bruxelles;
– 13 – 26 noiembrie – lucru pe cluster in Bruxelles;
– 29 – 30 noiembrie – Summitul Uniunea Africana – Uniunea Europeana, unde vor fi prezentate recomandarile, in Abidjan.

Voi comunica in perioada urmatoare pe acest subiect (cu mult continut in engleza inclusiv pe aceasta pagina, pentru ca voi fi in cautarea de contributii si idei din zone fara limite geografice sau lingvistice).

Mesajul de mai sus este preluat după ce a fost distribuit pe pagina și profilul din rețeaua socială Facebook. 

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.