Activități de relaxare în aer liber pentru 9 iunie

Activități de relaxare în aer liber pentru 9 iunie

Sâmbătă, 9 iunie, au fost anunțate mai multe manifestații în București. Le amintesc pe cele mai vizibile pe internet.

La ora 17.30, are loc marșul Bucharest Pride 2018, pe ruta Piața Victoriei – Piața Universității, urmând Calea Victoriei. Este unul dintre evenimentele de conștientizare privind drepturile persoanelor LGBTQIAPK+. Organizatorii anunță că marșul este evenimentul central din cadrul Bucharest Pride 2018, diferite activități desfășurându-se între 2 și 9 iunie: întâlnirii comunitare, expoziții, filme, spectacole de teatru și dans, concerte, forumuri, dezbateri, conferinţe, evenimente în aer liber (link).

În Piața Victoriei au loc întâlnirile manifestanților #rezist. Tema protestelor din ultima perioadă este dată de efectele deciziei Curții Constituționale privind cererea ministrului Justiției pentru revocarea procurorului-șef al DNA. Întrunirile în aer liber au loc în fiecare seară, din data de 30 mai până pe 11 iunie, în fața Guvernului României, seara. Cauza acestora manifestații este neclară din informațiile disponibile pe pagina evenimentului (link), cu excepția opoziției față de schimbarea fără referendum a regimului politic din România din republică semiprezidențială în republică parlamentară. Titlul evenimentului este „Nu cedăm! Apărăm democrația și justiția”.

La ora 20.00, Partidul Social Democrat anunță un „miting contra abuzurilor”. Grupuri și detașamente de social-democrați vor veni din întreaga țară în Piața Victoriei pentru a apăra democrația împotriva încălcării principiilor statului de drept. Inclusiv Viorica Dăncilă, prim-ministru, va participa la mitingul din fața Guvernului României. Președintele Partidului Social Democrat declară că îi așteaptă la miting pe „toți cei care doresc să trăiască într-o țară liberă” (link).

Probabil mai sunt și alte cauze care merită evidențiate. În fața Guvernului sunt și grupuri mai mici care protestează în mijlocul zilei în diferite forme, reprezentând cauze ale unor diferite persoane sau grupuri din societate.

sursă imagine: Pixabay

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.