#MSC2015: Date despre terorism

#MSC2015: Date despre terorism

Zilele acestea, la Munchen, se desfășoară una dintre cele mai importante conferințe de securitate de la nivel global și, totodată, cea mai importantă de pe plan european (urmăriți fluxurile #MSC2015 pe rețelele sociale dacă sunteți interesați). Am urmărit discuțiile și reacțiile de anul trecut, același lucru fac și în 2015. Munich Security Conference face un rezumat destul de bun al situației complexe a ordinii și pericolelor pentru pace de la nivel global. Desigur, nu oferă o abordare exhaustivă în general sau pe câteva subiecte principale și nici nu are cum să facă așa ceva, oricâte rapoarte și paneluri ar avea, însă schițează destul de bine situația și oferă și un cadru util pentru lideri.

Ceea ce mi-a atras atenția și îmi doream să distribui pe blog sunt niște date cu privire la războiul împotriva terorii și Statul Islamic, distribuite pe Twitter cu ocazia conferinței. Nu sunt noi, fiind publicate anterior de diferite think tank-uri și având și alte variante apropiate în privința numerelor în cadrul altor surse, dar, pentru o imagine generală, vi le recomand:

Atacuri și decese provocate de grupuri jihadiste în noiembrie

Evoluția numărului jihadiștilor salafiști

Originea luptătorilor străini în Irak și Siria/țară (decembrie 2014)

Sper că aceste grafice vor limpezi un pic imaginea asupra terorismului… momentan.

sursă: Munich Security Report 2015

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.