5 mari greșeli de PR amator

Atunci când suntem puși în fața organizării unui eveniment sau când asigurăm prezența unei companii/organizații/grup în public, trebuie să ținem cont de o serie de reguli de bază. Dacă nu le știm, putem întreba, iar dacă nu vrem să întrebăm, putem să căutăm pe Google. Materiale sunt suficiente.

Așadar:

  1. Adăugarea destinatarilor unui comunicat de presă, a unei invitații în câmpul „to” sau „cc”. În afară de faptul că este deranjant pentru destinatar să fie pus în aceeași oală cu alte persoane, adresa ta de e-mail riscă să ajungă să fie considerată „spam”. Recomandare: folosirea câmpului „bcc” (nu degeaba se numește „blind carbon copy”).
  2. Traumatizarea numelor partenerilor. Este o formă de respect să utilizezi numele complet al lor și, totodată, dovedești că îi cunoști.În plus, prin eliminarea unui simplu cuvânt este posibil să menționez altă organizație, total diferită.
  3. Lipsa diacriticelor din texte. Trăim în România, vorbim româna și scriem românește. Dragilor, cum ar arăta limba franceză fără sedilă, accente și alte semne? Ți se pare că „fata” înseamnă „fața” sau „față”. Nu mai este o scuză viteza de scriere. Trăim în era în care profesionalismul iese în față.
  4. Nepublicarea materialelor, în primul rând, pe site-ul propriu. Când cineva va primi un comunicat din partea unei persoane (chiar și din partea organizației) va căuta informațiile, în primul rând, pe site-ul acelei organizații. Dacă nu le va găsi, mediatizarea evenimentului va fi mult mai slabă. Însoțirea articolelor de imagini este obligatorie, iar oferirea unor detalii suplimentare este esențială.
  5. Și mass-media este formată din oameni (cred că am spus suficient). Fii creativ, fii ingenios, nu fi leneș când scrii și spune măcar „bună ziua” și „mulțumesc”.

Desigur, ar fi mai multe de spus, dar mă rezum la cinci. Știți cum se spune, niciodată să nu spui 100% din ceea ce știi. Recomand utilizarea acestor sfaturi pentru că veți avea de câștigat cândva.