Plimbându-mă prin Sighișoara. Cinci obiective turistice pentru un vizitator

Acum câteva zile vă spuneam că îmi place să călătoresc, însă o mare parte din Transilvania îmi este străină, deși mă desparte de ea doar arcul carpatin. Un alt oraș de legendă din această zonă este Sighișoara.

Istoria împrejurimilor Sighișoarei ajunge la daci. Situat în județul Mureș, aproape de granița cu județul Sibiu, Sighișoara reprezintă o atracție prin personalitățile care au legătură cu această zonă: Vlad Țepeș (domnitor al Țării Românești), Eugenia Vodă (critic de film), Gabriel Mureșan (fotbalist), Miron Mitrea (politician) și nu numai. Prezent, trecut și viitor reprezintă această zonă.

Ca vrâncean, locuitor al ținutului cutremurelor și al vinului, am auzit despre Sighișoara datorită festivalelor care au loc acolo în fiecare an. Sighișoara și-a creat un nume ca oraș medieval, unul în care s-au întâlnit trei culturi: română, germană și maghiară. Rezultatul îl putem vedea: un centru turistic cu o bogată istorie.

De ce vreau să vizitez Sighișoara? Cinci obiective turistice care mi-ar face deosebită plăcere să le văd:

  • Cetatea Medievală Sighișoara. Ați auzit de ea, nu? Ei, bine, vreau să o văd și eu și să mă întorc acasă și să postez un fotoreportaj aici, pe blog.
  • Turnul cu ceas. Am auzit de el (numai de bine): 64 metri înălțime, sute de ani vechime, șase nivele, 110 trepte, acoperiș în stil baroc.
  • Sinagoga din Sighișoara – peste 100 de ani de istorie evreiască.
  • Mănăstirea Sighișoara – întotdeauna este o plăcere să vizitezi așezămintele monahale din diferite zone ale țării. Fiecare are o poveste aparte și întotdeauna ai ceva de învățat.
  • Cimitirul Sașilor – despre care am aflat că se află în patrimoniul UNESCO.

V-am zis despre Sighișoara, de ce vreau să o vizitez și ce obiective doresc să văd. A sosit momentul întrebării: unde pot sta? În Sighișoara, prin Dafora Turism, aveți posibilitatea să vă cazați la BinderBubi Hotel Sighișoara, un hotel de cinci stele aflat în „mijlocul atmosferei medievale” a Sighișoarei, ce oferă 52 de camere realizate cu stil, având designul proiectat de specialiști elvețieni și austrieci.

BinderBubi Hotel&Spa Sighișoara vine cu o soluție completă: hotel – restaurant – spa – cramă – centru business. Există o serie de servicii gratuite incluse în cazarea ta: parcare gratuită, păzită, supravegheată video, internet wireless în spațiile publice, concierge, cameră bagaje, apel trezire și nu numai. De asemenea, contra cost puteți beneficia de room service, spălătorie și călcătorie, acces centru spa, tururi de oraș și altele.

Vacanță plăcută!

Sursă imagini: Featured image – Wikipedia.org; Imagine 1 – Pagină Facebook Hotel BinderBubi Sighisoara; Imagine 2 – InfoSighisoara.ro; Imagine 3 – BinderBubiSighisoara.ro.

2 Replies to “Plimbându-mă prin Sighișoara. Cinci obiective turistice pentru un vizitator”

Comments are closed.