16 ani de existență pentru Fundația Vodafone

16 ani de existență pentru Fundația Vodafone

Am primit acum câteva zile, pe 21 octombrie, un e-mail în care eram anunțat că Fundația Vodafone a împlinit 16 ani de existență, timp în care a finanțat  768 de programe în beneficiul copiilor, bătrânilor, persoanelor defavorizate, persoanelor cu dizabilități si al victimelor calamităților naturale din toata țara. Ce înseamnă aceste programe? Colaborarea cu aproximativ 600 de organizații neguvernamentale și în jur de 600 000 de beneficiari.

Mobile for Good, un mod de a sprijini dezvoltarea socială

Fundatia Vodafone Romania desfasoara, in mod curent, programe care folosesc tehnologia mobila pentru a ajuta viata oamenilor (“Mobile for Good”), programe pentru sanatate, programe de voluntariat, programe pentru educatie, programe pentru prevenirea abandonului familial si scolar, programe pentru integrarea sociala a persoanelor cu dizabilitati si altele. “Mobile for Good” este cel mai amplu program din Romania care foloseste tehnologia mobila pentru a imbunatati viata oamenilor.

Proiecte sprijinite de Fundația Vodafone

Anul acesta, Fundatia Vodafone Romania e extins numarul proiectelor din programul “Mobile for Good”, ajungand la 10 proiecte si a marit bugetul alocat, pana la 1.000.000 euro. Proiectele din acest an includ: extinderea solutiei de telemedicina din noua sectie de terapie intensiva nou-nascuti din Spitalul Marie Curie din Bucuresti, dezvoltarea call-center-ului pediatric de la Spitalul Judetean din Cluj, un proiect pentru pacientii cu boli grave asistati de Fundatia Hospice Casa Sperantei, dezvoltarea unui call-center pentru persoanele cu traumatisme de coloana vertebrala din tara si extinderea solutiei de telemedicina video pe inca 85 de ambulante SMURD, din toata tara.

Responsabilitatea socială, o datorie morală a companiilor

Am urmărit în ultimii ani unele programe dezvoltate, mai ales pe partea de voluntariat și sănătate. Fiind un mare susținător al societății civile și proiectelor care ajută la o dezvoltare reală a comunităților locale din țară, nu am putut să nu remarc implicarea acestei fundații neguvernamentale. De-a lungul timpului, m-am implicat în diferite proiecte și am auzit de bine această acțiune. Pe o altă linie de idei, implicarea și responsabilitatea socială a companiilor trebuie să existe, în primul rând, și să fie văzută. Exemplele de bună practică, cele cu rezultate reale, merită continuate.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.