Clipurile bune nu trebuie să treacă neshăruite: #VinoLaVot

Campania #VinoLaVot

Campania #VinoLaVot creată de Leo Burnett Group Romania pentru Asociația Pro Democrația merită aplauze. Acum câteva zile mă întrebam pe Facebook unde au despărut campaniile care să îndemne oamenii să iasă din casă. Ei, bine, au sosit. Văzusem doar câteva înainte, cea lansată de Gândul, cea lansată de ȘtirileProTv, apoi provocările care circulă în social media din cadrul inițiativei lansate de Forumul Tinerilor din România1, monitorizările HotNews.ro făcute pe mass-media cu sprijinul Konrad Adenauer Stiftung. Destul de puține, din punctul meu de vedere.

Am văzut prima dată cele două clipuri pe pagina Jocuri de Putere cu Rareș Bogdan, noaptea trecută. Azi-dimineață, în social media și blogosferă a început să se scrie despre ele. Au apărut și pe YouTube, dar și pe pagina #vinolavot. Pentru că merită distribuite, le încorporez și în acest articol. Mi se pare un concept foarte, foarte fain. Acum, ce-i drept, nu pot să nu remarc mesajul cu BIP.

Ștefan cel Mare

 

Mihai Viteazul

 Un calcul scurt, îmi arată că au făcut vreo 70 000 de vizualizări în prima zi (YouTube + două pagini facebook unde le-am văzut încărcate), ceea ce nu este deloc rău. Clipurile sunt disponibile și pe site-ul campaniei, www.vinolavot.ro.
  1. mâine vine înregistrarea cu mine []

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.