Două stagii pe relații internaționale

Două stagii pe relații internaționale

Recent, mi-au ajuns în față câteva surse cu stagii de practică pentru studenții, în special pentru cei din domeniul relațiilor internaționale și științe politice, pe care le voi enumera, pe scurt, aici:

1 stagiu la FOND

Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din România (FOND) a scos la concurs un post de stagiar pentru o perioadă de 2-3 luni. Deadline-ul pentru depunerea aplicațiilor este 15 mai, ora 17:00. Trebuie să trimiteți un CV, o scrisoare de motivație și, ulterior, persoanele selectate vor fi contactate pentru interviu. Experiența este testată și o recomand, mai ales dacă sunteți pasionați de domeniul dezvoltării internaționale. Găsiți aici call-ul, precum și trei testimoniale la adresa aceasta.

oameni desert
sursa imagine: Aekkaphob / Shutterstock.com

1 stagiu la UNHCR în România

Reprezentanța UNHCR în România oferă stagii pe tot parcursul anului studenților dedicați. Acestea pornesc, în general, de la trei luni. Acum, au un loc în departamentul de protecția refugiaților. Deadline-ul pentru trimiterea aplicațiilor este 15 mai. Ce trebuie să facă cei interesați? Să trimită aplicația conținând CV, scrisoare de motivație și formularul UN Personal History. Detalii aici.

Așadar, dacă vă pasionează problematica development-ului sau statutul refugiaților, aceste două oportunități de stagiu pot fi puncte bune plecare.

Sunt Mădălin Blidaru și doresc să îți spun „bine ai venit” în casa mea digitală. Sper că ai găsit informații folositoare și un mediu plăcut. Sunt blogger și scriu aici de aproximativ șapte ani. Urmăresc ceea ce se întâmplă în social media și, în același timp, pe glob. Pregătit în domeniul relațiilor internaționale, pasionat de dezvoltare sustenabilă, m-am implicat în numeroase proiecte și acțiuni pornite cu gânduri bune; am trecut prin mai multe organizații, fie ele locale, naționale sau internaționale, de unde am avut ce să învăț. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale. Toate cele bune!