Vrei la vot? Și elevii te îndeamnă să mergi la vot

Campania „Vrei la Vot -Pe 2 noiembrie, elevii iau atitudine!”

Am aflat de o inițiativă lansată de Consiliul Regional al Elevilor Nord-Vest și Consiliul Regional al Elevilor Vest prin care aceștia își propun să sporească numărul tinerilor și elevilor care merg la vot pe 2 noiembrie. Campania își propune să fie un start pentru mobilizarea elevilor la fiecare sesiune electorală, nu numai când este vorba de alegeri prezidențiale sau, mai strict, de aceste alegeri. Totodată, cele două consilii regionale ale elevilor se adresează și celorlalți tineri de până în 35 de ani, pe care îi îndeamnă să își asume rolul în societate.

VREI la VOT – Elevii iau atitudine!

În mod inevitabil, ultimele scrutine electorale, fie că au fost puse sub semnul alegerilor prezidențiale, parlamentare, locale sau europarlamentare au avut o prezența la vot scăzută în rândul tinerilor.  Faptul că generațiile tinere, marcate de perseverență, inovație, cu atribute principale precum  creativitatea, spontaneitatea și viziunea pe termen lung nu mai sunt interesate de un proces ce determină viitorul lor colectiv reprezintă un semnal de alarmă pentru întreaga populație, iar  dorința de schimbare, motivarea intrinsecă și încercarea de a face o Românie mai prosperă pentru noi toți le pot fi insuflate doar de către cei de o vârstă cu ei.

Faptul că eşti cetăţean român în România îţi dă dreptul la vot, NU lipsa manifestării acestuia. Aşa că hai, fă un efort pentru viitorul tău şi al nostru şi foloseşte la maximum acest drept! Ne vedem pe 2 şi pe 16 noiembrie la vot!

Un îndemn al elevilor pentru sporirea prezenței la vot

Nu pot să nu apreciez o campanie de conștientizare venită din rândul unei categorii sociale care este beneficiar al mai multor politici, dar care nu are dreptul de a vota în tot ansamblul acesteia. Desigur, vorbind despre tinerii majori, mersul la vot este într-adevăr un drept care poate fi folosit. Îmi doresc ca această campanie să fie atât pentru inițiatorii acesteia, cât și pentru cei care aud mesajul nu numai un îndemn la vot, ci și un îndemn la o implicare activă în societate,  un pas spre o participare civică mai numeroasă și mai eficientă.

urmăriți-i pe facebook – www.facebook.com/VREILAVOT

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.