Vorbim de Legea Educației Naționale la trecut

Stau și mă întreb de ce nu fac altceva. De ce citesc pagini din Monitorul Oficial, propuneri de proiecte legislative, motivări ale aprobărilor/respingerilor, legi, ordonanțe de urgență, hotărâri de guvern sau ordine ministeriale? Căci, din ce în ce mai mult, văd numai greșeli și decizii fără impact pozitiv – de la legea voluntariatului la aproape orice. Acum, vorbesc despre proaspăta publicată OUG care a încheiat ceea ce s-a numit Legea Educației Naționale 1/2011. A fost un proiect distrus de la A la Z în ultimii doi ani. Propunea depolitizare și performanță, iar acum a fost modificat pentru ineficientă și politizare.

Ultima ordonanță de urgență aduce modificări la aproximativ 80 de articole din LEN (nu știu numărul exact). Lăsasem câteva comentarii pe facebook, pe care le atașez aici. Modificările m-au demoralizat. Desigur, mâine dimineață, mă voi trezi mult mai motivat.

Legea Educației Naționale a fost distrusă aproape complet

S-a făcut în etape. În decembrie 2012 s-a dat una dintre cele mai mari lovituri, tot în stilul acesta. Acum, situația a fost readusă aproape complet la ce era înainte de 2011.

 

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.