Voluntar pentru câteva ore la Zilele Porților Deschise de la SNSPA

Cum vă spuneam că Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) organizează Zilele Porților Deschise în Școala Altfel și că voi scrie cum a fost să vorbesc câtorva elevi despre ceea ce a însemnat venirea la Facultatea de Științe Politice, a sosit momentul să dau mai multe detalii.

Câteva ore de voluntariat în care am povestit despre SNSPA

Marți, miercuri și vineri, am fost câteva ore la sediul central al SNSPA pentru a povesti elevilor din clasele a XI-a și a XII-a despre ce înseamnă să studiez la Școala Națională de Studii Politice și Administrative. Mă bucur că am avut ocazia să răspund unor întrebări unor studenți veniți din provincie care, la rândul lor, doreau să dea examenul pentru a intra la specializarea Relații Internaționale și Studii Europene.

Am fost la Zilele Porților Deschise din două motive:

  1. Pentru că uneori, în timp ce era în clasa a XI-a și chiar în clasa a XII-a, simțeam nevoia să aflu mai multe informații și aveam întrebări. Acesta a fost și unul dintre motivele pentru care îmi părea foarte bine când întâlneam studenți la SNSPA, mai ales de la Facultatea de Științe Politice.
  2. Pentru că este o modalitate de a mulțumi și sprijini promovarea universității pentru oportunitățile pe care le-am găsit aici. Am reușit să mă implic atât în mediul academic, cât și în cel extracurricular, să îmi mențin unele direcții care m-au atras încă din timpul liceului și să descopăr că este un loc unde pot să aduc o schimbare pozitivă.

Există două sesiuni de pretestări pentru admitere

În ultima zi, cea de vineri, am întâlnit mulți tineri care doreau să afle mai multe informații despre sesiunea de pretestarea de a doua zi. Informațiile le-au aflat, iar astăzi mulți dintre ei au susținut examenul pentru admiterea la Facultatea de Științe Politice.

Cei care nu au apucat să dea examenul pe 12 aprilie, au șansa să se înscrie pentru a-l da imediat după examenul de Bacalaureat, pe 10 iulie. Au de ales între un număr de materii, fiecare dintre ele oferindu-le anumite avantaje în timpul facultății. Sincer, acum îmi dau seama cât de util a fost că am urmat un profil real, matematică – informatică, în timpul liceului.

Sunt dispus să ofer mai multe informații

Închei prin a spune că sunt dispus să răspund la întrebările celor care vor să afle mai multe informații despre Facultatea de Științe Politice de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), indiferent de specializare: relații internaționale și studii europene, științe politice, sociologie sau psihologie.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.