Vaccinul AstraZeneca nu este pentru toată lumea

Vaccinul AstraZeneca nu este pentru toată lumea

Important de știut.
În curând, va ajunge pe piață vaccinul de la AstraZeneca. În România, la cum arată lucrurile, probabil va fi oferit la liber, însemnând cum sunt disponibile și cele de până acum, la cât de încurcat și imposibil de controlat este sistemul de vaccinare. Prevăd niște scheme de corupția inovatoare.
 
Dar: Germania nu îl recomandă persoanelor peste 65 de ani; Italia doar pentru 18-55 de ani; președintele Franței a anunțat că nu îl recomandă persoanelor peste 65 de ani. Deciziile acestora sunt motivate de lipsa dovezilor privind eficacitatea la seniori, nu înseamnă neapărat că nu funcționează.
 
Se confirmă ceea ce spuneam acum două săptămâni (rezultatele primelor teste sunt disponibile de câteva luni): cea mai mare grupă de risc (4-5 milioane de persoane) s-ar putea să fie în mod real dependentă de anumite categorii de vaccinuri.
 
P.S.: Baza de date făcută de STS permite modificări ale programărilor în funcție de gradul real de risc în fața bolii și disponibilitatea unor categorii de vaccinuri? Nu cred, rămâne la noroc.
imagine: arstechnica.com

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *