Vacanta perfecta

Probabil nu va fi in vara aceasta, dar sper ca va exista un moment in care voi ajunge sa vizitez Franta. Franta, ce mai poti spune? Sunt atatea locuri mirifice de vizitat, sunt atatea obiective turistice si atatea tipuri de turism.

Poti spune, cu siguranta, ca nu ai timp in o luna de zile sa vizitez a o mia parte din obiectivele turistice franceze. Numai Ile-de-France ( regiune ce curpinde departamentul si orasul Paris) iti ofera atatea oportunitati. Pe langa asta, sa nu uitam de turismul gastronomic si de agroturism.

Este uimitor, este incredibil. Personal, cred ca ai nevoie de o viata pentru a vizita si a simti/gusta/degusta tot ce inseamna FRANTA. Si peisajele oferite sunt comori ale acestei zone: vegetatia mediteraneana, cea alpina ( sa ne gandim un pic la maretii Alpi )…

Sunt atatea comori turistice, atatea obiective si atat de putin timp. Ce inseamna vacanta perfecta in Franta? Cred ca un rucsac in spate, cateva sute de mii de euro in cont si un “Bon voyage!”.Dupa cum v-ati dat seama asta este doar un vis. La fel si plimbare, plaja si cazarea pe Cote d’Azur. Sau o vizita la castelele medievale… Dreams…

Revenind la realitate, o optiune este si o vacanta/calatorie de genul Couch Surfing.

Vacanta perfecta nu este doar un ideal. Acesta este un mesaj care trebuie tinut minte, pe care l-am primit de la suficienti oameni. O vacanta perfecta se poate realiza si la zece kilometri de casa ta. O vacanta perfecta poate fi facuta in orasul tau. Vacanta perfecta nu este data doar de banii din buzunar si zilele de concediu, ci de vointa si motivatia ta.  Daca vei sti cum sa iti ocupi timpul intr-un mod recreativ si pentru a-ti reincarca bateriile, orice locatie poate reprezenta vacanta ideala.

Vacanta ideala se bazeaa pe un comportament ca atare: atat tu, cat si cei din jur, trebuie sa se comporte intr-un mod respectuos cu oamenii si cu natura. Oriunde te afli, un cosul de gunoi este destinatia gunoaielor, nu mediul inconjurator. Aceasta nu este o restrictie, ci o regula de bun simt ce te va face sa gasesti un loc mai curat data viitoare.

Nu exista sezonul perfect. Este doar un monstru al imaginatiei noastre bolnave. Nu exista doar vara si iarna. Nu stiu cati dintre voi ati plecat la munte, intr-o vizita prin tara, la mare toamna sau primavara. E drept ca nu poti sa faci plaja si sa inoti ( asta daca nu esti un amator de senzatii tari), dar poti ramane cu niste amintiri de neuitat. Ingredientul secret al vacantei ideale este APROPIEREA. Atat timp cat ai persoane apropiate langa tine ( prieteni, familie), nu veti spune niciodata ca ati pierdut timpul. NEVER!

In concluzie, nu va pot dori decat sa va bucurati de vacanta perfecta, sa veniti renascuti si sa ajutati la imbunatatirea lumii. Vacanta placuta!

8 Replies to “Vacanta perfecta”

  1. In Franta tot ce as vrea sa vizitez este Louvre-ul si o mica parte din Pris legat de arta si pictura… deh doresc sa ma apuc de pictura :D si trebuie sa inteleg ce s-a pictat in trecut ca sa reusesc acum :D

Comments are closed.