Un nou apel deschis pentru proiecte prin Corpul european de solidaritate

Un nou apel deschis pentru proiecte prin Corpul european de solidaritate

Pe 10 august 2018, Comisia Europeană a anunțat o nouă fereastră pentru depuneri de proiecte de tineret prin intermediul Corpului european de solidaritate. 44 de milioane de euro au fost alocate la nivel european pentru acest apel, Comisia urmărind ca, până în 2020, să faciliteze participare a cel puțin 100.000 de tineri la Corpul european de solidaritate.

Termenul limită pentru depunerea proiectelor este 16 octombrie 2018,  cu excepția proiectelor propuse de echipele de voluntariat, care vor avea timp să aplice până la 18 februarie 2019. Proiectele vor fi selectate după ce Parlamentul European și Consiliul vor ajunge la un acord în baza propunerii Comisiei Europene de cadru legal privind Corpul european de solidaritate.

Sunt eligibile nu numai activități individuale de voluntariat pe termen mai lung, stagii și joburi în domeniul solidarității, ci și următoarele tipuri de proiecte:

Cererea de propuneri lansată astăzi este deschisă unei game de proiecte mai ample decât oricând: pe lângă voluntariatul individual pe termen mai lung, stagiile și locurile de muncă în domeniul solidarității, vor fi eligibile următoarele proiecte:

  • Organizațiile vor putea oferi proiecte pe termen scurt (de la 2 săptămâni la 2 luni) pentru echipe de voluntari. Organizațiile vor trebui mai întâi să primească o etichetă de calitate, pentru care pot aplica în orice moment prin depunerea unei cereri la agenția națională Erasmus + sau, în anumite cazuri, la Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură.
  • Nu numai organismele publice și private cu sediul în statele membre ale UE pot solicita finanțare. Tinerii înscriși pe portalul Corpului european de solidaritate vor putea, de asemenea, să formeze un grup de cel puțin 5 participanți și să-și creeze propriile activități de solidaritate.
  • Anumite proiecte ale Corpului european de solidaritate în domeniul voluntariatului sunt, de asemenea, deschise participării organizațiilor din Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Turcia, fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei și din alte țări partenere din afara UE.

Pentru mai multe informații, consultați portalul Corpului european de solidaritate (link) și ghidul acestui program (link).

sursa imagine: portalul Corpului european de solidaritate

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.