Un an în care mi-am propus să citesc volumele lui Kissinger

Un an în care mi-am propus să citesc volumele lui Kissinger

Chiar dacă studiile mă duc în direcția relațiilor internaționale, iar Henry Kissinger este un pilon al acestui domeniu, atât prin activitatea propriu-zisă a sa ca profesionist în domeniul securității naționale, politicii externe și relațiilor internaționale, cât și prin activitatea academică și de consiliere ulterioară, nu pot spune că sunt un mare fan al său.

Totuși, fie că îți place, fie că nu îți place, perspectivele sale merită cunoscute, motiv pentru care am început anul acesta să citesc volumele pe care le-a scris de-a lungul timpului. Am început cu „World Order”, publicat în 2015, iar acum am ajuns la celebra sa carte „Diplomația” (1994).

Urmează „A World Restored: Metternich, Castlereagh and the Problems of Peace 1812-1822” (1957), „Does America Need a Foreign Policy?: Toward a Diplomacy for the 21st Century” (2001), „Crisis: The Anatomy of Two Major Foreign Policy Crises: Based on the Record of Henry Kissinger’s Hitherto Secret Telephone Conversations” (2003) și „On China” (2011) până la sfârșitul anului.

Desigur, mai sunt și alte volume, dar nu se intersectează cu preocupările mele de moment, iar timpul este limitat. Volumele sunt bogate în informații, prescripțiile sunt limitate, iar activitatea de cercetare este semnificativă, motive pentru care am început acest demers.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.