Ultima carte citita

 

Da. Ultima carte citita terminata este “The Remains of the Day”. S-a intamplat pe la sfarsitul lui iunie. Am inceput sa citesc romanul la ora de limba engleza, iar anul scolar terminandu-se am ajuns sa il termin in vacanta. Intre timp am mai citit si alte carti, majoritatea scrieri motivationale ( doar sunt la moda, nu?).

Acum am inceput “La dame aux camelia” de Alexandre Dumas ( fiul)… Se mai intampla, recunosc sa mai gasesc cate un cuvand pe care nu il cunosc, fie ca vorbim de limba engleza, fie ca de cea franceza ( sau romana , mai rar), dar un drum la dictionar sau o recitire a frazei rezolva enigma.

Nu am precizat cine a scris “Ramasitile zilei”, nu? Este Kazuo Ishiguro…( Recomand si filmul. Joaca exceptional Sir Anthony Hopkins)

S-ar putea sa ma insel, dar nu am un autor preferat. Citesc orice in vine in mana ( cu cateva exceptii). Intr-un timp mi-au placut romanele lui Dan Brown ( “DaVinci Code”, “The Lost Simbol”, “Angels and demons”).  Probabil intervenise si aspectul comercial, dar am fost atras de firul epic.

Nu am un gen preferat de literatura. Recunosc de asemenea ca nu am citit ( pana acum) niciun roman din Colectia Premium a Editurii Litera. Citesc SF-uri, thrillere, romane psihologice… Este o gama larga pe care o primesc cu bratele deschise.

In final, va incurajez sa cititi. Lectura placuta!