Trei principii după care mă ghidez pentru realizarea locuinței ideale

Vă spuneam acum ceva timp că la ora de dirigenție discutasem despre ajutorul de șomaj. A fost o lecție plăcută, una care mi-a pus opțiunile de viitor alături de un mare semn de întrebare. Semnul era legat de această situație: lipsa unui loc de muncă. Cum îți vei putea întreține familia, plăti utilitățile pentru casa ta și rata la bancă dacă ajungi în situația aceasta? Ce vei face dacă se va întâmpla ceva cu locuinta ta fără să ai asigurare, de exemplu? Serii de informații mi-au atacat mintea, fiecare întrebare fiind derivata alteia.

Din fericire, eu sunt adeptul unor alte principii în privința construcției casei și așa mai departe. În primul rând, trebuie să menționez că urăsc orașul. Da, îmi duc viața în el pentru că vine cu un confort la care nu aș renunța prea ușor și pentru că în momentul acesta oportunitățile depind de mediul urban. În al doilea rând, trebui să spun că, până acum, nu am nicio casă pe numele meu, nu am alte responsabilități (în afară de viața mea) pe care să le administrez cu grijă pentru a deveni profitabile, într-un sens sau într-altul.

Să menționez, dragilor, lista de principii despre care aminteam mai sus:

  1. Vrei să ai, muncește și obține. Nu aștepta minuni și nu crede în vorbe goale. Citește cu atenție termenii și condițiile, alături de garanție, și nu respira aerul altora. Dacă o pisică este multicoloră, nu înseamnă că nu are purici. Partea negativă este că acei purici trec mai departe, infestând o altă gazdă. Feriți-vă! Reține: work, plan, read și, apoi, semnează.
  2. Fii sigur că ai o asigurare pentru locuință, atât timp cât ți-ai construit-o sau cumpărat-o. Nu se știe ce se poate întâmpla, însă este clar că pentru leii pe care îi dai pe asigurare ai șansa să rezolvi doi iepuri dintr-o lovitură (asigurarea obligatorie a locuinței și scăderea riscului de a rămâne nedespăgubit).
  3. Norocul și-l face omul cu mâna sa. Este un principiu pe care l-am răspândit și în care cred cu tărie, indiferent de persoana care spune că există noroc sau de situațiile impresionante (e doar probabilitate).

Pornind de la aceste principii, prevăd o viață liniștită, într-o zonă cu mult verde, cu o căsuță frumoasă construită după propriul gust, cu un hamac legat de doi copaci, cu o fântână în curte și un brad în mijlocul grădinii și, nu în ultimul rând, cu Internet de mare viteză.

Încheind, dragilor, cum arată, în propria viziune, casa pe care o visați, o aveți, o doriți, și care sunt principiile pe care le urmăriți în atingerea acestui scop?

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.