Trecerile de pietoni

Trecerile de pietoni

Ultimele experiențe pe trecerile de pietoni sunt din ce în ce mai infernale, deși le folosesc la fel de des ca în perioada anterioară.

În orașele mici, ai semafoare nefuncționale, zebre șterse și sansa de a fi lovit nu numai la pe trecerea de pietoni, dar și lângă. Activitatea poliției rutiere lasă de dorit, căci pare că numai poliție nu face.

În orașele mare, situația arată și mai rău. Bucureștiul este în cel mai degradat stadiu. Semafoare nefuncționale, treceri de pietoni amenajate inadecvat, indicatoarea rutiere invizibile și lista poate continua. La capitolul conducători auto și poliție, am ajuns la concluzia că regulile de circulație nu sunt percepute ca fiind obligatorii, iar activitatea de poliție pare să fie cea de complicitate la dezordine.

Azi-dimineață, pe o trecere de pietoni, într-o zonă cu vizibilitate redusă, era să fiu lovit de un personaj care avea peste 70 de kilometri pe oră în oraș și mai și accelera. Sunt intact pentru că mă uit non-stop în dreapta și în stânga de fiecare dată când trec strada, căci am avut suficient timp să mă opresc și să în las să treacă nestingherit de o bucată de om care era pe trecerea de pietoni.

Faptul că Bucureștiul și, în general, calitatea administrării și a comportamentului civilizat se degradează nu este o noutate. Rămâne întrebarea dacă este vreo soluție până când se prăbușește totul.

sursă imagine: Pixabay

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.