Târg de afaceri pentru antreprenorii în digital din UE și Africa

Târg de afaceri pentru antreprenorii în digital din UE și Africa

100 de antreprenori zona de digital își vor putea prezenta serviciile și tehnologiile dezvoltate în cadrul unui târg de start-up-uri care folosesc tehnologiile digitale și care doresc să se extindă în UE sau în Africa, în funcție de caz, fiind sprijiniți în acest sens de Uniunea Europeană.

Târgul de start-up-uri are loc în contextul Forumului de afaceri UE-Africa, în Abidjan, Coasta de Fildeș, la sfârșitul lunii noiembrie 2017. Forumul de afaceri UE-Africa are loc în contextul întâlnirii la nivel înalt dintre Uniunea Europeană și Uniunea Africană, fiind organizate o serie de evenimente pregătitoare cu diferiți stakeholderi. De exemplu, am participat săptămâna trecută la lucrările pe partea de tineret și voi reveni la sfârșitul lunii noiembrie în Abidjan pentru prezentarea propunerilor de programe și proiecte în această direcție, după o serie de întâlniri cu decidenți de pe ambele continente.

Comisia Europeană va asigura transportul și cazarea pentru 50 de antreprenori în sectorul digital atât din UE, cât și din Africa, pentru a-și prezenta serviciile și tehnologiile dezvoltate în cadrul Forumului de afaceri UE-Africa, printre audiența târgului fiind decidenți și investitori de pe cele două continente.

Înscrierea se face printr-un formular de aplicație la nivelul fiecărui bloc regional, aplicațiile urmând a fi evaluate de un comitet de selecție format din reprezentanți ai Comisiei Europene, Uniunii Africane, Startup Europe Africa Network, Orange și Wayra.

Sunt invitate să aplice start-up-uri din diferite sectoare ce folosesc tehnologii digitale, dar o atenție specială va fi acordată celor din zone precum finanțe, sănătate, educație, agricultură și pescuit, energie, comerț electronic, guvernare, mediu și conectivitate.

Pentru depunerea aplicațiilor, start-up-urile (afaceri) sunt invitate să completeze formularul acesta (link) până pe 20 octombrie 2017.  Formularul conține o serie de întrebări de identificare, privind capacitatea disruptivă și impactul start-up-ului, parcursul start-up-ului până acum și nu numai.

Evenimentul reprezintă o  excelentă oportunitate de conectare a start-up-urilor din Europa cu cele din Africa și invers. Dacă cunoașteți vreun antreprenori care folosește digitalul, transmiteți-i, vă rog, link-ul către această postare

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.