Studenții la jurnalism, invitați să scrie despre proiecte finanțate de UE

Studenții la jurnalism, invitați să scrie despre proiecte finanțate de UE

Până pe 29 iunie 2018, studenții la jurnalism din întreaga Uniune Europeană cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani sunt invitați să se înscrie în programul Youth4Regions prin realizarea de materaile scrise sau video despre proiecte cofinanțate prin Fondul european de dezvoltare regională (FEDR) sau prin Fondul de coeziune.

Câștigătorii vor fi invitați la Bruxelles pentru a comunica pe subiectul ediției 2018 a Săptămânii europene a orașelor și regiunilor, eveniment ce va avea loc între 8 și 11 octombrie. Câștigătorii vor beneficia totodată de cursuri de pregătire pe teme precum jurnalismul, comunicarea și politica europeană de coeziune, iar cele mai bune articole vor fi publicate pe pagina Direcției Generale pentru Politică Regională și Urbană a Comisiei Europene (DG REGIO) și în publicația periodică Panorama.

Înscrierea în competiție presupune realizarea materialelor despre proiecte cofinanțate prin cele două fonduri structurale și trimiterea formularului de aplicație online. Articolele pot avea între 400 și 1.000 de cuvinte, iar materialele video până la 3 minute durată. Formularul de aplicație este disponibil la adresa următoare – link.

Fondul european de dezvoltare regională își propune să consolideze coeziunea economică și socială în Uniunea Europeană prin sprijinirea regiunilor. Prioritățile de finanțare sunt cercetarea și inovarea, agenda digitală, sprijinul pentru IMM-uri și economia cu emisii reduse de carbon.

Fondul european de coeziune este dedicat statelor europene care au venitul național brut mai mic de 90% din media UE,  propunându-și reducerea decalajelor economice și sociale și promovarea dezvoltării durabile. România se află printre beneficiarii acestor două fonduri.

România este beneficiar al ambelor fonduri.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.