Solidaritate europeană în acțiune

Solidaritate europeană în acțiune

Echipa de 11 medici şi 4 asistenţi medicali români a sosit marţi pe aeroportul Milano Linate, pentru a oferi sprijin celei mai afectate zone din Italia în contextul măsurilor de combatere a epidemiei COVID-19, informează Ambasada României la Roma. (Agerpres)

Prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, o echipă de doctori și asistenți medicali din România va oferi sprijin într-una dintre cele mai afectate zone de coronavirus de pe plan global, în Italia. Timp de două săptămâni, aceștia vor fi alături de colegii lor italieni și din alte țări în sprijinirea acțiunilor medicale pentru combaterea COVID-19.

Solidaritate europeană în acțiune.

Astăzi este și Ziua mondială a sănătății. Dincolo de a ne aminti de nosocomiale (care încă există), afaceri dubioase în dauna interesului public (făcute și în timp de pandemie), corupție sistemică în zona sănătății (vizibilă și cu câteva zile înainte de starea de urgență) și subfinanțarea cronică a sistemului de sănătate, este o bună ocazie de a spune „mulțumesc”  cadrelor medicale de toate categoriile, formale și informale, care își fac treaba cu datorie, în pofida dificultăților.

Le doresc un sistem medical mai just, dar și mai mult activism pentru viziunea pe care o au despre viitorul sănătății în România, sper eu o viziune în care interesul public să fie pe primul loc.

imagine: Pixabay

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.