Social Media Summit: Conţinutul, bată-l vina!

Conţinutul de calitate a revenit… ca idee

Miercuri, a avut loc Social Media Summit 2015. Este locul în care sunt promovate anumite tendinţe din social media pe planul românesc, în care sunt prezentate idei, bune practici şi sunt prezenţi numeroşi specialişti din domeniu. Am fost acolo pentru a vedea care sunt tendinţele, dar şi pentru că m-au atras câteva studii de caz. Voi aminti ideea principală, câteva mesaje postate pe Twitter în cadrul evenimentului şi câteva link-uri recomandate pentru mai multe detalii.

Reîntoarcerea la origini

Conţinutul original şi de calitate a fost readus în discuţii. Practic, a fost vorba de un mesaj împotriva zgomotului de fundal. Este reamintit un back to basics cu metode şi tehnici noi. S-a pus accentul şi pe distribuirea conţinutului care poate fi refolosit. Majoritatea invitaţilor au pus accentul pe ideea conţinutului de calitate şi original. Nu a lipsit puterea comunităţilor şi a reţelelor.

sursa imagine scyther5 / Shutterstock.com

Studii de caz

Au fost câteva studii de caz evidenţiate în cadrul #smsbucuresti1. Aş vrea să evidenţiez  câteva:

  • Cristian China Birta cu decalogul bloggerilor în relaţie cu agenţiile şi nu numai;
  • Vlad Ioan Tăusance cu povestea din spatele campaniei electorale a lui Klaus Iohannis (au fost atinse câteva puncte importante de marketing electoral, dar, mai ales, de branding politic);
  • Iulian Pădurariu cu o prezentare despre câteva strategii pentru social media, tendinţe şi schimbarea de direcţii, old school (planificare, control, secretizare) vs new school (experimentare, autonomie, trasnparenţă) şi puterea reţelelor;
  • Cristian Manafu, despre situaţia şi conţinutul distribuit prin dark social, acea parte greu sau imposibil de contorizat din social media.

Conferinţa a fost bogată în conţinut. Dacă s-ar aplica 20% din lecţiile de acolo în realitate, situaţia ar fi diferită şi tot gunoiul produs, dacă ar fi să citez unul dintre speakeri, ar fi diminuat considerabil. Rămâne să vedem ce se va întâmpla în curând.

Recomand, de asemenea, alte patru articole, disponibile la adresele următoare:

Tweets

Social Media Summit a fost organizat de Revista Biz, sprijinit de Staropramen, McDonalds, Garanti Bank si AirFarnce KLM.

P.S.: Nu mi-a venit să cred că cel mai citit articol din blogosfera românească a venit de pe un blog cu tendinţe extremiste şi puternic anti-democratice.

Oricum, faptul că politica a fost un subiect majoritar în blogosferă în 2014 arată faptul că anul electoral 2014 a avut un impact important. Sunt curios cum va fi 2024 în ce va fi atunci.

  1. va invit sa urmariti hashtagul pentru mai multe informatii []

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.

4 Replies to “Social Media Summit: Conţinutul, bată-l vina!”

Comments are closed.