Social media și protecția consumatorilor

Social media și protecția consumatorilor

Folosești social media, ești consumator de social media, ai drepturi. Așa poate fi rezumată politica Uniunii Europene în cea mai nouă ofensivă împotriva unor practici ale platformelor social media, acțiune centrată pe respectarea pe deplin a normelor UE privind protecția consumatorilor.

În urma unor întâlniri între autoritățile europene, autorităților naționale pentru protecția consumatorilor și societăților comerciale care administrează platforme social media, au fost făcute demersuri pentru conformarea cu solicitările autorităților de protecția a consumatorilor.

O serie de clauze au fost agreate de operatorii de platforme social media, incluzând modificarea clauzelor de furnizare a serviciilor care limitează sau exclud complet răspunderea rețelelor de comunicare socială în legătură cu prestarea serviciilor, modificarea clauzelor care le impun consumatorilor să renunțe la drepturile obligatorii în UE, cum ar fi dreptul de a se retrage dintr-o achiziție online, a celor care privează consumatorii de dreptul lor de a sesiza o instanță judecătorească din statul lor membru de reședință și impun, în schimb, aplicarea legislației din California, modificarea clauzei prin care platforma este eliberată de obligația de a identifica mesajele cu caracter comercial și conținutul sponsorizat, angajamentul privind punerea în aplicare modificările clauzelor lor de utilizare a serviciilor în toate versiunile lingvistice în primul trimestru al anului 2018.

Comisarul european pentru justiție, protecția consumatorilor și egalitate de gen, Vera Jourova, explică în comunicatul Comisiei rațiunea din spatele acestor modificări:

„Platformele de comunicare socială sunt utilizate pentru publicitate și în scopuri comerciale, prin urmare trebuie să respecte pe deplin normele privind protecția consumatorilor. Mă bucur că eforturile autorităților naționale de a asigura respectarea normelor UE menite să protejeze consumatorii dau rezultate, iar în prezent unele societăți sporesc siguranța platformelor lor pentru consumatori; cu toate acestea, este inacceptabil ca normele în cauză să nu fie încă pe deplin respectate și ca acest proces să dureze atât de mult. Acest lucru nu face decât să confirme faptul că avem nevoie de «noi avantaje pentru consumatori»: normele UE privind protecția consumatorilor ar trebui să fie respectate și, dacă aceste societăți nu se conformează, ele ar trebui să fie sancționate.”

Comisia Europeană a publicat pe 15 februarie o foaie cu informații privind conformitatea operatorilor Facebook, Google și Twitter cu reglementările europene privind protecția consumatorilor, incluzând modificările aduse termenilor de utilizare a serviciilor pentru alinierea lor cu reglementările de protecție a consumatorilor din Uniunea Europeană și asigurarea eliminării conținutului comercial ilicit în urma notificărilor. Documentul este disponibil aici (EN, .pdf).

Comunicatul Comisiei Europene privind eforturile societăților care gestionează platforme social media pentru respectarea pe deplin a normelor UE privind protecția consumatorilor este disponibil aici (RO, .pdf).

imagine Quka / Shutterstock.com

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.