Shakespeare School Essay Competition la start!

Ediția a VII-a a Shakespeare School Essay Competition a început. Elevii din toată țara sunt așteptați să se înscrie gratuit în cursa spre Marea Britanie lansată de Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie. Premiile sunt pe măsură, valorând peste 5000 de euro și incluzând două tabere de două săptămâni în Marea Britanie.

Think green, speak green, act green!

Think green, speak green, act green! este tema de anul acesta a competiției, tinerii între 11 și 20 de ani fiind provocați să își exprime propria viziune despre cum putem să păstrăm Planeta Pământ o planetă VERDE, pentru generațiile viitoare.

Competiția este organizată pe două categorii de vârstă:

  • 11-14 ani;
  • 15-20 de ani.

Participanții pot înscrie gratuit eseurile, online, pe site-ul www.shakespeare-school.ro, până pe 29 ianuarie 2015. După selecția celor mai bune 30 de eseuri, profesorii Shakespeare School stabilesc ierarhia finală în urma unor scurte interviuri cu finaliștii.

Premiile și ambasadorii competiției

Anul acesta, Shakespeare School Essay Competition are doi ambasadori. Unul dintre acestea este Lucian Mîndruță (jurnalist și realizator TV), iar celălalt este Andrei Roșu (sportiv, câștigător al Cupei Mondiale de Ultra Triatlon).

Cele mai convingătoare idei, bine structurate și exprimate creativ în limba lui Shakespeare, vor fi răsplătite cu două tabere în campusurile unor universităţi sau colegii britanice de top, dar și cu multe alte premii constând în produse electronice și obiecte care susțin ideea de sustenabilitate.

Despre Shakespeare School Essay Competition

Concursul a ajuns la a șaptea ediție și își propune să motiveze tinerii tinerii să învețe și să își perfecționeze cunoștințele de limba engleză și să stimuleze gândirea creativă. Sunt complet de acord cu motto-ul asociației Limba engleză deschide oportunități, având în vedere provocările pe care mi le-a deschis și momentele unice pe care le-am trăit prin cunoașterea acestei limbi.

*Blidaru.net este partener media Shakespeare School Essay Competition.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.