Mai mult timp pentru înscrierea în Shakespeare School Essay Competition

Shakespeare School Essay Competition

V-am povestit de Shakespeare Essay Competition și de faptul că reprezintă o foarte bună oportunitate pentru elevii din țară să își dezvolte într-un mod practic competențele de scriere creativă, de limba engleză, de exprimare și nu numai. Termenul de înscriere pentru o ediție cu temă verde  a fost extins până pe 28 februarie 2015. Așadar, încă o lună. Atașez în continuarea câteva informații primite de la organizatori.

Înscrieri până pe 28 februarie 2015! Succes!

Elevii din toată țara sunt așteptați să se înscrie gratuit în cursa spre Marea Britanie, care premiază anul acesta cele mai originale idei despre cum se pot economisi resursele naturale și cum se poate păstra planeta “verde”. Concursul, ajuns la cea de-a 7-a ediție, promovează ideile creative și răsplătește performanța tinerilor talentați cu premii în valoare de peste 5.000 de euro, ce includ două tabere de vară în Marea Britanie.

 

Tema: Think green, speak green, act green!

Provocarea ediției de anul acesta a concursulului Shakespeare School Essay Competition este: Think green, speak green, act green! Participanții, tineri între 11 şi 20 de ani, trebuie să scrie un eseu original în limba engleză prin care să exprime propria viziune despre cum putem să păstrăm Planeta Pământ o planetă VERDE, pentru generațiile viitoare.

Cele mai creative idei, bine structurate și exprimate în limba lui Shakespeare, vor fi răsplătite cu două tabere în campusurile unor universităţi sau colegii britanice de top, dar și cu multe alte premii supriză care susțin ideea de sustenabilitate.

Competiția este organizată pe două categorii de vârstă:

  • 11-14 ani;
  • 15-20 de ani.

Participanții pot înscrie gratuit eseurile, online, pe site-ul www.shakespeare-school.ro, până pe 28 februarie 2015. După selecția celor mai bune 30 de eseuri, profesorii Shakespeare School stabilesc ierarhia finală în urma unor scurte interviuri cu finaliștii.

Andrei Roșu și Lucian Mîndruță, ambasadori ai competiției

Anul acesta competiția va fi susținută de doi ambasadori care își asumă misiunea de a motiva participanții în depășirea propriilor limite: Andrei Roșu, sportiv de anduranță, câștigător al Cupei Mondiale de Ultra Triatlon, a cărui perseverență va fi o inspirație pentru tineri, și de Lucian Mîndruță, jurnalist, scriitor, realizator și prezentator de televiziune, cu peste 24 de ani de experință editorială, un exemplu notabil de succes în carieră.

Mai multe detalii despre temă și regulament se găsesc pe pagina competiției, aici.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.