Sfaturi pentru un roman de succes-part II

In prima parte v-am recomandat cateva sfaturi ( 10 ) legate in special de orice carte. Acum este momentul sa va dezvalui cateva repere legate de continut, axate in principal pentru un roman.

  1. Tu nu esti Dan Brown sau alt autor supercunoscut ( J.K Rownling etc.). Nu este nevoie ( nici nu e placut sa fii etichetat drept “copiator”) sa scrii un roman ce trateaza acelasi subiect ca “Lost Symbol” sau sa scrii un roman despre o poveste de dragoste aiurea intre un vampir si o muritoare.
  2. Foloseste un limbaj civilizat. Este o regula de bun simt si de respect pentru eventualii tai cititori. ( este o diferenta fata de regula sapte din prima parte)
  3. Nu scrie cand nu ai inspiratie sau cand nu crezi ca ai chef. Vei rani suflete!!!
  4. Este obligatorie prezenta unei povesti de dragoste pentru succes. Publicul va fi atras. Cu cat este mai speciala si mai bine prezentata povestea, cu atat mai bine pentru succesul tau.
  5. Repeta teoria romanului!!!
  6. Construieste caractere puternice prin itnermediul romanului. Cititorii vor putea astfel sa intre mai usor in pielea lor.
  7. Numele personajelor este important. Nu are rost sa dai un nume inteligibil, super lung sau altfel.
  8. Tu esti creatorul, dar poti cere sfaturi in limita bunului simt ( nu sa furi idei ca pe urma sa te urasca toti de la care ai furat).
  9. Scrie cel putin 40 000 de cuvinte  (desi standardele internationale considera un roman o opera literara ce are mai mult de 50 000 de cuvinte).
  10. Nu arata manuscrisul persoanelor in care nu ai incredere ( doar nu vrei sa apara publicat de altcineva inainte, nu?).

Sper ca aceste sfaturi ti-au fost de folos. Iti urez succes in redactarea romanului tau. Daca ai intrebari, nu ezita….