Serial: Tales from the Loop (2020)

Serial: Tales from the Loop (2020)

Povești din buclă
Dacă doriți să vă testați răbdarea cu un serial anti-Netflix, „Povești din buclă” („Tales from the loop”) se numește. Și nu este anti-Netflix pentru că este disponbil pe Amazon Prime, ci pentru că toate obiceiurile în materie de filme promovate de multe seriale din ultimii ani, alerte, sunt răsturnate. Opt ore de distopie retro sci-fi în slow-motion.
„Tales from the loop” se bazează pe bazează pe creațiile unui artist suedez provicial, Simon Stalenhag, și, deloc întâmplător, influența culturală suedeză este vizibilă peste tot (chiar și distanțarea socială).
Sunt opt episoade și fiecare se bazează pe câte un truc cu timpul. Imposibilul devine posibil, după cum este explicat în serial ceea ce se întâmplă în orașul fantastic Mercer. Dar dincolo de caracterul științifico-fantastic, rămâne o poveste omenească, cu întrebări fundamentale despre prezent și viitor. Este o dramă în slow-motion, nu o aventură. Se discută despre responsabilitățile părintești, despre memorie, despre singurătate, despre supraviețuirea unor mici comunități, despre încercări.
Și, desigur, tema principală: timpul și viața.
Dincolo de acestea, rămâne idee că „nu totul în viață are sens”/„nu este corect”, o amintire recurentă în film, dar care se confruntă mereu cu întrebări prin care se încearcă corectarea.

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.