În primul rând, în limba română nu există cuvântul „post” cu sensul de „articol”, „postare”. Dar nu-i nimic pentru că întotdeauna e loc de mai multe barbarisme. Așadar, făcând o greșeală concluzionând în introducere, o să vin cu o serie de cuvinte pe care le aranjez într-un post de tip „Jurnal”.
Probabil vă întrebați (sau nu) de ce nu am mai acordat atenție bloggingului în ultimel zile? Ei, bine, sunt o serie de motive:
- Am început cursul Rural Manager oferit de Fundația Națională a Tinerilor Manageri, după ce am primit o bursă ce asigura plata suportului de curs (deloc ieftin pentru un licean). Vreau să termin toate modulele și, la fel, după ce îl voi promova, să încep propria mini-afacere. Știu că sună ca visul unui „puști” care abia descoperă educația antreprenorială (apropo, această materie e necesară mai devreme, eu studiind-o abia în clasa a X-a), dar vreau să încep ceva nou. Desigur, ferma de melci pe care acum patru ani visam să o am la 19 ani va fi un pic amânată.
- M-am înscris în programul de voluntariat al Fundației Soros, Perseverență pentru Transparență, dorind să schimb ceva din modul în care instituțiile publice se comportă cu cetățeanul oferind, oficial, totul online, dar, practic, existând pseudo-informații utile publicate. Este o provocare pe termen mediu, dar fiind pasionat de domeniile astea, e mai mult o plăcere.
- Ziua Roșiei Montane sper să fie un eveniment desfășurat în condiții optime la Focșani. Ce înseamnă optim? Să găsesc locația până sâmbătă și, în al doilea rând, să pregătesc și surprizele. Proiecții documentare și dezbatere pe o temă promovată intens la televizor, interesant , nu?
- M-am înrolat în Challenge Future, fiind un test pentru abilitățile și viziunea mea. Sub sloganul „Invent Tomorrow. Impact Today.” se petrec multe lucruri faine. Recomand tuturor tinerilor, persoanelor interesate de schimbarea imagininii societății actuale, celor ce vor să ajute, companiilor și ONG-urilor să arunce câteva priviri pe acolo.
- Pentru că un blog este foarte util pentru diseminarea informațiilor, pentru atingerea unui nou nivel în perceperea anumitor informații și pentru că reprezintă și un exercițiu de writing, gândire analitică, rezumare, am pornit un blog în limba engleză. După vreo zece domenii achiziționate și nefolosite, precum și după multe idei dovedite, într-un final, ineficiente, vin cu ILikeLeeds.com. Este și un exercițiu pentru eliminarea șocului cultural, pentru o mai bună acomodare, în cazul în care pe 23 Septembrie voi începe să studiez French & International Relations @ University of Leeds.
- În ultimul timp am lucrat pentru realizarea blogului International Award for Young People Romania, organizație și program pe care, dacă v-ați uitat la secțiunea „Info”, îl sprijin din toată inima. Încă lucrez la ele, iar în curând va arăta foarte fain.
Și cum asta nu e tot, viața mea se mai învârte în jurul altor evenimente.
Pe termen scurt: Zilele Colegiului Național „Unirea” Focșani, Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevlor, realizarea unui contract cu o editură pentru publicarea romanului „Profilul” în România și obținerea unei sponsorizări pentru realizarea acestui vis;
Pe termen mediu: refacerea planului pentru obținerea unei licențe pentru organizarea TEDxYouth @ Focșani (chiar vreau să organizez așa ceva, desigur fiind nevoie de vorbitori care să împrăștie cu idei motivaționale prin sală și WWW), Youth Academy Focșani, realizarea aplicației pentru Botoșani MUN (dorindu-mi ca în 2013 să particip și prima întâlnire Model United Nations din viața mea; inițial, voiam să aplic pentru BISMUN – însă prefer nordul momentan – , iar înainte îmi doream să aplic chiar pentru Model European Parliament 2013, din aprilie – apropo, încă puteți aplica, dar nu am timpul necesar pentru completarea) și găsirea unei surse de finanțare pentru taxa de înscriere, drum Botoșani și înapoi (ofer trei avertoriale pe blog pentru astea);
Pe termen lung: examenul de Bacalaureat se apropie amenințător (matematica, româna și biologia bat la ușă), IELTS ( la care trebuie să mă încriu cât mai repede, dar și să mă antrenez căci: 1) la școală nu se face suficient; 2) consider meditațiile o pierdere de vreme; 3)pregătirea de astă vară pentru CAE și cele două săptămâni de folosit doar English & body language din schimburile de tineri încep să își piardă din efect, deși m-am axat pe ascultarea unor audiobook-uri, citirea zilnică a unor articole lungi și faine în limba lui Shakespeare), blogging, PR (și nu doar social media PR), căutat un job în București în perioada 10 iulie – 10 septembrie (dacă vreți să aveți o persoană motivată și eficientă în echipă, contactați-mă).
Sunt câteva lucruri la care nu m-am gândit (gen festivitate de absolvire și blablabla adio liceu, școală de șoferi și încă câteva). De fapt, m-am gândit, dar am plecat pe Marte.
Roger, închei transmisia!
P.S.: Acest articol mai trebuia să conțină vreo 15 link-uri, dar sunt suficiente și atâtea. Pentru detalii, aștept mailuri. De asemenea, am înscris un proiect în competiția Manifesto. Nu s-a nimerit a fi pentru câștigători. E drept, e foarte complex și are câteva activități de impact, nemaivăzute în Vrancea și niște obiective bine definite ( promovarea educației nonformale, descoperirea tinerilor artiști, oferirea unor burse elevilor eminenți din mediul rural). Dacă sunteți interesați, aștept scrisori pe adresa redacției, office@blidaru.net.
Sfatul meu este ca dupa terminarea unui proiect in care te implici sa scrii un articol – astfel, tu vei imbina utilul cu placutul iar noi vom avea parte de informatii de calitate maxima
Multumesc! Voi incerca sa postez in mod curent astfel de informatii. Am constatat ca incepusem sa o iau intr-o directie gresita, in lipsa timpului.