Franken-fish atacă! Să-l oprim! – Avaaz.org campaign

Dragi prieteni,

Statele Unite sunt pe cale să servească lumii prima porție de carne modificată genetic: un somon mutant care ar putea nimici populațiile sălbatice și afecta imprevizibil sănătatea oamenilor. Dacă nu îl oprim, acest “Franken-fish” ar putea deschide drumul pentru o invazie de cărnuri modificate genetic în toată lumea. Dă click mai jos pentru a strânge un milion de voci împotriva lui:

Statele Unite sunt pe cale să servească lumii prima porție de carne modificată genetic: un somon mutant care ar putea nimici populațiile sălbatice de somon și afecta imprevizibil sănătatea oamenilor. Dar îi putem opri acum, înainte ca înspăimântătorul “Franken-fish”, acest Frankenstein al peștilor, să ajungă în farfuriile noastre.

Noul somon creat în laborator crește de două ori mai repede decât cel adevărat și nici măcar oamenii de știință nu cunosc efectele pe termen lung pe care le poate avea asupra sănătății. Cu toate acestea este pe cale să primească avizul de aliment sigur pentru consum, pe baza studiilor plătite chiar de compania care a creat această creatură modificată genetic! Spre norocul nostru, SUA sunt obligate să consulte opinia publică înainte de a lua o decizie. O coaliție din ce în ce mai numeroasă formată din consumatori, ecologiști și pescari cere guvernului să lase baltă această afacere nocivă. Haideți să stârnim un val de suport global și să îi ajutăm să câștige.

Consultările au loc chiar acum și avem o șansă reală să scoatem peștii mutanți din meniu. Semnați mai jos pentru a opri avizul pentru Frankenfish și trimiteți mesajul mai departe. Când vom atinge un milion de semnături petiția noastră va fi trimisă oficial Agenției Americane pentru Alimente și Medicamente (FDA) pentru consultare.

Compania care l-a creat pe Frankenfish a modificat ADN-ul somonului pentru obține un pește care crește cu viteza luminii, pe tot parcursul anului. Pe lângă faptul că nu cunoaștem încă efectele pe care acest pește le poate avea asupra sănătății oamenilor, dacă doar câțiva dintre acești somoni cu puteri supranaturale sau icrele lor ar ajunge în mediul sălbatic, ar putea decima populații întregi de somon sălbatic. Mai rău, din momentul în care Frankenfish va ajunge în magazine, vom face cu greu diferența între el și somonul adevărat, așa că va fi dificil să îl evităm!

Industria biotehnologică a cheltuit milioane de dolari făcând lobby pentru ca guvernele să aprobe culturile modificate genetic. Frankenfish este următoarea lor mină de aur, care ar putea deschide drumul pentru o invazie de cărnuri modificate genetic. Dar guvernul SUA va ține cont de opinia publică înainte de a lua decizia finală. Dacă îi vom surprinde cu un protest global masiv, atunci când se așteaptă mai puțin, putem opri această afacere periculoasă.

Frankenfish e cât pe ce să fie aprobat. Haideți să ne asigurăm că industria biotehnologiilor nu își bagă nasul în farfuria noastră și să strângem un milion de voci pentru a opri peștele mutant:

http://www.avaaz.org/ro/stop_frankenfish_r/?bNahLcb&v=21235

Membrii Avaaz și-au mai unit forțele pentru a proteja mediul natural și sistemul nostru alimentar de intruziuni periculoase. În 2010, mai mult de un milion dintre noi au protestat împotriva alimentelor modificate genetic în Europa. Haideți să ne unim din nou pentru a-l opri pe Frankenfish!

Este momentul să te implici într-o nouă campanie Avaaz.org, una de a cărei soluționare depinde invazia speciilor mutante create pentru a servi populația, în necunoștință de cauză, dacă vorbim de efectele pe termen lung.

Eu am semnat petiția, tu ce faci?