Scrie pentru drepturi, campanie pentru protejarea drepturilor omului

Scrie pentru drepturi, campanie pentru protejarea drepturilor omului

În decembrie este deschisă campania desfășurată de Amnesty International „Scrie pentru drepturi” (Write for rights), în care organizația pentru drepturile omului aduce în atenție o serie de cazuri de încălcări ale acestora de pe glob.

Persoanele sunt încurajate să semneze petiții, să dea mai departe vestea privind situația acestor cazuri și să scrie două scrisori – una către persoana care este victima încălcării drepturilor omului, alta către autoritatea care are puterea să facă ceva pentru a repara situația.

Anul acesta, sunt aduse în atenție nouă cazuri din Venezuela, Brazilia, Egipt, Iran, Ucraina, India, Africa de Sud, Maroc, Kenia, Kârgâzstan și un apel global de protejare a apărătorilor drepturilor omului. Puteți să le semnați, să găsiți informații despre scrierea scrisorilor și, desigur, despre cazurile respesctive la adresa următoare: amnesty.org/en/get-involved/write-for-rights.

De-a lungul timpului, aceste acțiuni au sprijinit repararea prejudiciilor în urma unor încălcări ale drepturilor omului, demararea unor anchete, salvarea unor oameni de la închisoare nedreaptă, aducerea în fața justiției a vinovaților, respectarea garanțiilor privind anumite drepturi și nu numai.

sursă imagine: Pixabay

Sunt Mădălin Blidaru. Dacă vrei să îmi transmiți ceva, mă găsești la madalin [at] blidaru [dot] net sau pe diferite rețele sociale.